Η ταϊβανέζικη Foxconn, εκ των βασικών κατασκευαστών των προϊόντων της Apple, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με βιετναμέζικη κατασκευαστική που προβλέπει την επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας στα βόρεια της χώρας και να αυξήσει τις παραγωγικές της δυνατότητες.

Το νέο εργοστάσιο της Foxconn, ένα σύμπλεγμα 50,5 εκταρίων, θα δημιουργήσει έως και 30.000 νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με το Reuters.

Η επέκταση των εγκαταστάσεων έρχεται στον απόηχο δημοσιευμάτων που ήθελαν την Foxconn να έχει ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή του Apple Watch στο Βιετνάμ.

Σημειώνεται ότι η Foxconn δραστηριοποιείται στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Bac Giang τα τελευταία 15 χρόνια. Σύμφωνα με τοπικά μέσα στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχει μεταφερθεί μέρος της παραγωγής των iPad και AirPods που κατασκευάζονται για λογαριασμό της Apple.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Βιετνάμ έχει ανακοινώσει ότι μόνο πέρυσι η Foxconn επένδυσε στη χώρα περί το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 12% στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου του 2022 όσον αφορά στη ζήτηση για cloud, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας στο cloud computing.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή