Η αποτυχία προσπέλασης των 900 μονάδων την Παρασκευή (ΥΗ 902,37) ξύπνησε τις μνήμες της ίδιας κατάληξης στις δύο καλύτερες συνεδριάσεις του Ιουνίου, ώστε ο ψυχολογικός παράγοντας να επιβαρύνει και πάλι τους επενδυτές.

Έτσι, παρά την αξιόλογη προσπάθεια να συντηρηθούν οι δυνάμεις από μια θετική εβδομάδα, επικράτησαν οριακά τα αρνητικά πρόσημα, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται κάποια αλλαγή στη βραχυπρόθεσμη τάση, που παραμένει ανοδική από τις 780 (!) μονάδες.

Συν αυτώ, με το επενδυτικό κλίμα στις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές να είναι αρκετά βαρύ, δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε άλλη εξέλιξη και στην εγχώρια. Και μάλιστα, η συμπεριφορά στο ταμπλό ήταν εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών, καθώς η Ευρώπη γονάτισε με πιέσεις πέριξ του -2% (DAX40 -2.16%, Eurostoxx50 -1.86%) ενώ και η Wall Street στο pre market έτρεχε με -1,30% μεσοσταθμικά.

Απεναντίας, το ΧΑΑ έβγαλε και πάλι άμυνες, με κύριο εκπρόσωπο τον τραπεζικό κλάδο, του οποίου ο Δείκτης έμεινε σε θετική περιοχή. Για τη συνέχεια, η περιοχή των 917-920 μονάδων αποτελεί σοβαρή αντίσταση, με πρώτη στήριξη τις 878.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News