Παρά την ένταση των πρωινών ρευστοποιήσεων που οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες τον Γενικό Δείκτη έως και το ενδοσυνεδριακό -1,14% (881,18 μονάδες), οι αγοραστές κατάφεραν να ανασυνταχθούν και να απορροφήσουν σταδιακά τις απώλειες, βάζοντας τον Δείκτη ακόμα και σε θετική περιοχή, με κλείσιμο στα υψηλά ημέρας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αφενός δεν απειλήθηκαν οι 878 μονάδες που αφορούν στην τρέχουσα στήριξη, αφετέρου δόθηκε εκ νέου δείγμα γραφής της επενδυτικής ωριμότητας, υπενθυμίζοντας ότι σε άλλες εποχές, το ταμπλό θα έσταζε αίμα, κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο.
Συν αυτώ, η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα εμποδίζει στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο για άλλη μια φορά, ώστε να αναμένουμε τον ρυθμό από τις διεθνείς αγορές για να αποκτήσουμε σαφή κατευθυντικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, τιμονιέρηδες ήταν η ΑΛΦΑ από άποψης τζίρου και οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ από άποψης απόδοσης, καθότι υπεραπέδωσαν αισθητά της λοιπής αγοράς.
Τέλος, ο ΓΔ φαίνεται να κινείται σε ανοδικό βραχυπρόθεσμο μοτίβο, με την περιοχή των 917-920 μονάδων να αποτελεί τη σοβαρή αντίσταση, όπου και θα απαιτηθούν ισχυρότερες αγοραστικές τοποθετήσεις για να πείσουν για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News