Λιγότερα από δέκα δευτερόλεπτα απαιτήθηκαν για να μετατραπούν σε ένα σορό από μπάζα δύο ουρανοξύστες ύψους 103 που κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη κοντά στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

Πρόκειται για τις υψηλότερες κατασκευές που έχουν κατεδαφιστεί ποτέ στη χώρα. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κατεδάφιση, που είχε ως αποτέλεσμα ένα σύννεφο σκόνης να καλύψει τη γύρω περιοχή.

3.700 κιλά εκρηκτικών

Σύμφωνα με το Reuters, τα κτήρια κατεδαφίστηκαν κατόπιν σχετικής απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά από μακρά δικαστική διαμάχη. Διαπιστώθηκε ότι οι δύο πύργοι παραβίαζαν πολλαπλούς οικοδομικούς κανονισμούς και κανόνες πυρασφάλειας.

Πάνω από 3.700 κιλά εκρηκτικών χρησιμοποιήθηκαν, ενώ χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τα διαμερίσματά τους για περίπου δέκα ώρες, για λόγους ασφαλείας.

Μετά την κατεδάφιση η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σταδιακά, ενώ πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ψεκαστήρες νερού για να μειώσουν τα επίπεδα της σκόνης.

Μήνυμα κατά της διαφθοράς

Στο Twitter, πολλοί υποστήριξαν ότι η απόφαση να κατεδαφιστούν οι πύργοι αποτελεί μια αυστηρή κίνηση κατά της διαφθοράς και θα λειτουργήσει ως παράδειγμα και προειδοποίηση για τους κατασκευαστές και τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Η έκρηξη αναμένεται να αφήσει πάνω από 80.000 τόνους μπάζα, τα περισσότερα από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την πλήρωση του χώρου, ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλωθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας