Εβδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη με συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΘ: Χιλιάδες εργαζόμενοι και προσδοκίες για εντυπωσιακές επιδόσεις

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ προγραμματίζει τις εξής δράσεις:

α) Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ Θεσσαλονίκης στον 7ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστε επίσης: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνουν τον παλμό της 86ης ΔΕΘ – Πλούσιες εκθεσιακές ενότητες

β) Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στις 11:00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Mediterranean( Σαλαμίνος 3 και Καρατάσου Θεσ/κη). Στη συνέντευξη τύπου μετά τις τοποθετήσεις συνδικαλιστικών στελεχών, θα παρουσιαστούν από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ οι τελευταίες εξελίξεις για την οικονομία και την αγορά εργασίας και θα δοθεί στην δημοσιότητα δημοκοπική έρευνα για την οικονομική και εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

γ) Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Αιχμή η ακρίβεια

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, το δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των δράσεων και διεκδικήσεων της Συνομοσπονδίας», καταλήγει η ΓΣΕΕ η οποία καλεί τους εργαζόμενους «να δώσουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν