Ίσως όλοι να το προσέξατε ότι τελευταίως οι Τούρκοι το έχουν τερματίσει. Κάνουν, κάθε λίγο και λιγάκι, λόγο για παραβιάσεις ελληνικών μαχητικών του τουρκικού εναέριου χώρου (κάπου 256 φορές, όπως ισχυρίζονται), κάνουν επίσης λόγο για παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών από ελληνικά μαχητικά (κάπου 158 φορές), όπως επίσης «παραπονούνται» για «λοκάρισμα» τουρκικών F-16 (που πετούσαν εκεί κοντά στη Ρόδο) από τους ελληνικούς S-300, οι οποίοι βρίσκονται στην Κρήτη. Ακόμα ομιλούν και για άλλα «λοκαρίσματα» τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά.

Σαν πολλά «λοκαρίσματα» δεν έχουν μαζευτεί ξαφνικά και καλοκαιριάτικα στο Αιγαίο; Αλλά η προκλητικότητά τους φτάνει στο σημείο να απειλούν ότι θα στείλουν και στοιχεία (ειδικό βίντεο) στο ΝΑΤΟ για να αποδείξουν ότι πράγματι οι (ρωσικής κατασκευής) S-300 έχουν εγκλωβίσει τουρκικά μαχητικά.

Γιατί θυμήθηκαν τώρα τους S-300 της Κρήτης;

Μετά από 24 χρόνια οι Τούρκοι θυμήθηκαν τους S-300, της Κρήτης προφανώς για να δείξουν ότι δεν είναι μόνον αυτοί που έχουν ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικό- αντιπυραυλικό σύστημα (S-400) είναι και οι Έλληνες, οι οποίοι βεβαίως όμως δεν έχουν υποστεί κυρώσεις και οι Αμερικανοί θα τους πουλήσουν και F-35 και θα τους αναβαθμίσουν τα F-16 σε Viper.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Οι S-300, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας είναι επιχειρησιακά αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα, τα οποία συνεισφέρουν στην αεράμυνα της χώρας. Στις 23 Αυγούστου λένε οι Τούρκοι, το ραντάρ εντοπισμού στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 εγκλώβισε F-16, το οποίο εκτελούσε πτήση αποστολής σε ύψος 10.000 ποδών δυτικά της νήσου Ρόδου, με πύραυλο εδάφους-αέρος». Στις 23 Αυγούστου βεβαιώνει το ΓΕΑ δεν έχει εγκλωβιστεί στο ραντάρ κανένα αεροσκάφος και ότι ποτέ οι S-300 έχουν εγκλωβίσει τουρκικά αεροσκάφη.

Οι Τούρκοι ωστόσο επιμένουν ότι μπορούν να το αποδείξουν αυτό με στοιχεία από τα δικά τους ραντάρ, τα οποία μάλιστα θα τα παραδώσουν στο ΝΑΤΟ. Τέτοια στοιχεία με πειραγμένα τα ραντάρ μπορεί ο καθένας στην Αεροπορία να κάνει. Φτάνει βεβαίως να έχει ορισμένες γνώσεις των στιγμάτων που δίνουν τα ραντάρ.

Μπορεί, κάποιοι εάν το θελήσουν ή για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, να παρουσιάσουν όσα στίγματα αεροσκαφών θέλουν και όπου θέλουν, είναι σαν να παίζουν playstation στο Αιγαίο, όπως λέει χαρακτηριστικά ανώτατος επιτελής της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο οποίος μάλιστα έλεγε ότι θα περιμένει πρώτα το ΓΕΑ να δει αυτά τα στοιχεία, να διαπιστώσει εάν είναι πειραγμένα και εν συνεχεία θα απαντήσει καταλλήλως.

Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι τα fake, τα κατασκευασμένα στοιχεία, με πειραγμένα τα ραντάρ του υπάρχει η δυνατότητα να εντοπισθούν από τους ειδικούς. ‘Άλλωστε αυτό που έως τώρα πράττουν με αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό και ψυχραιμία οι καλά εκπαιδευμένοι πιλότοι των μαχητικών μας, είναι να προστατεύουν τον εθνικό εναέριο χώρο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ποτέ όμως δεν εισήλθαν, σύμφωνα με επίσημα αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σε τουρκικό εναέριο χώρο για να τον παραβιάσουν ή για να παρενοχλήσουν τουρκικά αεροσκάφη.

Πηγή: Το Βήμα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων