
Άνοιξε σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2022 και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά τη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον δύο ατόμων, που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ, η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2022, για την υποβολή των αιτήσεων έτους 2022.Οι πολίτες, των οποίων η αίτηση του 2021 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για το έτος 2022, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.
Ο πολίτης μπορεί ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο τέλος της διαδικασίας με e-mail ή με sms θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση.
Και στα ΚΕΠ
Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψη και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτοί θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αντ’ αυτών το σύνολο της διαδικασίας μέχρι την οριστική κατάθεση και τη σχετική απάντηση.
Η διαδικασία
Στο πλαίσιο της ψηφιακής εφαρμογής, οι πολίτες, των οποίων η αίτηση για το 2021 εγκρίθηκε, θα κληθούν, μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν – στην εκκρεμή αίτηση έτους 2022 – τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις (ΤΚ, κ.λπ.) και, στη συνέχεια, να τα αποθηκεύσουν, ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι.
Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ενδέχεται, εφόσον απαιτηθεί, να κληθούν να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία στην αίτηση, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων. Στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους, ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2022. Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 έως 4.700 ευρώ.


Latest News

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία - Συρία
Ποια είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Υπαναχώρηση Τουρκίας και αποδοχή της κυπριακής ομάδας διάσωσης
Τη σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Περισσότεροι από 11.200 οι νεκροί – Εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι
Τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα στην Τουρκία, εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων, της κακοκαιρίας, της έλλειψης επαρκών πόρων και βαρέων μηχανημάτων

Μανούσος Βολουδάκης: Πέθανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν μόλις 57 ετών

«Μην αγοράζετε για μια εβδομάδα γαλακτοκομικά», προτρέπει το ΙΝΚΑ
Η μόνη λύση κατά της ακρίβειας είναι το μποϊκοτάζ τονίζεται από την καταναλωτική οργάνωση

Ελεγκτικό Συνέδριο: Συμφωνία συνεργασίας με το γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο
Στην Ελλάδα ο πρώτος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί

«Τιτανομαχία» Microsoft και Google για το ChatGPT - Μάχη για την κυριαρχία στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft πρόσθεσε στη Bing δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, πετώντας το γάντι στη Google

Μαύρο χιούμορ από το Charlie Hebdo για τον σεισμό στην Τουρκία
Το καυστικό σκίτσο του Charlie Hebdo.

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ έσωσε ακόμα ένα αγόρι από τα χαλάσματα
Πάνω από 7.800 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Το Αφγανιστάν στέλνει οικονομική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία
Στήριξη στους σεισμόπληκτους από την κυβέρνηση των Ταλιμπαν στο όνομα της «κοινής ανθρωπιάς και της ισλαμικής αδελφοσύνης»