Την ενίσχυση της ναυτικής επιτήρησης και των ελέγχων στις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές από τις οποίες διέρχονται οι αγωγοί που μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Ιταλία, ζήτησε η κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Πρόκειται για κίνηση η οποία αντανακλά το κύμα φόβου που έχει επικρατήσει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική, οι οποίες πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από επιθέσεις δολιοφθοράς.

Μεσόγειος, Τυρρηνική θάλασσα και Ιόνιο πέλαγος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η Ιταλία έχει θέσει υπό αυξημένη επιτήρηση τον αγωγό TransMed ο οποίος συνδέει την Αλγερία με τη Σικελία, τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP), που εκτείνεται από το Αζερμπαϊτζάν στην Απουλία, και τη σύνδεση GreenStream, μεταξύ Λιβύης και Σικελίας.

Η Ρώμη αύξησε επίσης την επιφυλακή για τον αγωγό Trans Austria Gas (TAG), ο οποίος μεταφέρει καύσιμα από τις Σκανδιναβικές χώρες στη βορειοανατολική Ιταλία.

Σημειώνεται ότι, για να αντισταθμίσει την πτώση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, οι οποίες κανονικά αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου της χώρας, η Ιταλία εισάγει όλο και περισσότερες ποσότητες φυσικού αερίου από την Αλγερία και τις Σκανδιναβικές χώρες τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνεται ότι μέτρα προστασίας των ενεργειακών τους υποδομών λαμβάνουν η μία μετά την άλλη οι χώρες της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας

Μέχρι την Κυριακή οι διαρροές

Στο μεταξύ στη Βαλτική, οι διαρροές αερίου από τον Nord Stream 1 αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο την εταιρεία διαχείρισης του αγωγού. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες ή εκτιμήσεις σχετικά με το πότε θα σταματήσουν οι διαρροές αερίου από τον Nord Stream 2.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Καστέλ: Οι παλιομοδίτικες συνήθειες του μυστικοπαθούς δισεκατομμυριούχου του κρασιού «θολώνουν» τη διαδοχή
Διεθνή |

Ο μυστικοπαθής κροίσος Καστέλ, οι παλιομοδίτικες συνήθειες του και τα προβλήματα στη διαδοχή

Έχτισε μια παγκόσμια αυτοκρατορία κρασιού και μπύρας από ένα μικρό εμπορικό φυλάκιο στο Μπορντό, αλλά σε ποιον ανήκει στην πραγματικότητα η επιχείρηση και τι θα συμβεί μετά τον θάνατο του 96χρονου;