Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας εξέπληξε την Τρίτη τις αγορές αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, λέγοντας ότι έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά, αν και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί ακόμη περαιτέρω σύσφιξη.

Ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση πολιτικής της τον Οκτώβριο, η Reserve Bank of Australia (RBA) αύξησε το επιτόκιο στο υψηλότερο επίπεδο εννέα ετών στο 2,60%, την έκτη αύξηση σε ισάριθμους μήνες που περιελάμβανε τέσσερις μεγάλες κινήσεις και 50 μονάδων βάσης.

Διαβάστε επίσης – Αυστραλία: Νέα αύξηση των επιτοκίων

Ερχονται νέες αυξήσεις

Η τράπεζα είχε πρόσφατα επισημάνει μια πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων κάποια στιγμή. Αλλά οι αγορές είχαν στοιχηματίσει ότι θα πέσει κατά μισή μονάδα αυτή την εβδομάδα, εν μέρει λόγω της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve τον περασμένο μήνα.

«Το επιτόκιο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο διοικητής της RBA, Φίλιπ Λόου.

Διαβάστε επίσης – Αυστραλία: Στα 40 δολ. τα φασολάκια – Οργή στους καταναλωτές

«Αντικατοπτρίζοντας αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αυξήσει το επιτόκιο μετρητών κατά 25 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα καθώς αξιολογεί τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη στην Αυστραλία», πρόσθεσε. «Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια κατά την επόμενη περίοδο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή