Η προγραμματισμένη “καύση” του luna classic (LUNC) – το κρυπτονόμισμα που απέμεινε από το αποτυχημένο blockchain project Terra πριν από την επανεκκίνησή του – από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance υποτίθεται ότι θα έδινε ώθηση στην τιμή. Τουλάχιστον, αυτή ήταν η εικασία πολλών επενδυτών κρυπτογράφησης.

Όμως ο αντίκτυπος αποδείχθηκε υποτονικός.

Από την εφαρμογή του μηχανισμού πριν από μία εβδομάδα, η Binance κατέστρεψε – “έκαψε” με όρους κρυπτογράφησης, ή μείωση της εκκρεμούς προσφοράς – LUNC αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, με βάση ένα tweet τη Δευτέρα από τον CEO της Binance Changpeng “CZ” Zhao. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 0,08% της συνολικής προσφοράς του token, πολύ μικρό για να έχει οποιαδήποτε μετρήσιμη επίπτωση στην υπερπληθωρισμένη προσφορά των token.

Η τιμή του LUNC έπεσε κατά 12% τις τελευταίες 24 ώρες, στα 0,0003037 δολάρια.

Το LUNC είναι το εγγενές token της αλυσίδας μπλοκ Terra Classic, η οποία κατέρρευσε τον Μάιο, εξαφανίζοντας 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία αγοράς. Το αλγοριθμικό σταθερό νόμισμα του έργου έχασε τη σύνδεσή του με το δολάριο και το LUNC, το κουπόνι που υποτίθεται ότι θα σταθεροποιούσε το νόμισμα, έπεσε σε υπερπληθωρισμό. Ενώ οι περισσότεροι προγραμματιστές και έργα κρυπτογράφησης εγκατέλειψαν την αλυσίδα μπλοκ, ορισμένα μέλη της κοινότητας προσπάθησαν να δώσουν νέα ζωή στο δίκτυο εισάγοντας ένα σύστημα που μειώνει τη διογκωμένη προσφορά του token.

Το LUNC σχεδόν διπλασίασε την τιμή του την περασμένη εβδομάδα αφού το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο με βάση τον όγκο συναλλαγών, παρουσίασε το δικό του σύστημα μείωσης της προσφοράς. Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης εφάρμοσε έναν μηχανισμό που καταστρέφει την ίδια ποσότητα νομισμάτων με τις αμοιβές που εισπράττει από τη διαπραγμάτευση του LUNC.

Το LUNC έγινε το τρίτο πιο εμπορεύσιμο περιουσιακό στοιχείο στο Binance με όγκο συναλλαγών μετά το bitcoin (BTC) και το ether (ETH).

Η καύση υπολογίστηκε με βάση τον όγκο συναλλαγών του token μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου. Έτσι, η Binance έβγαλε από την κυκλοφορία 5,6 δισεκατομμύρια token στέλνοντάς τα σε μια διεύθυνση “burn”, σύμφωνα με τα δεδομένα blockchain.

Δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερα από 6,8 τρισεκατομμύρια tokens σε κυκλοφορία, ο ρυθμός καύσης υπολογίζεται σε ένα πενιχρό 0,08% της συνολικής προσφοράς – που προεκτείνεται σε λίγες μόνο ποσοστιαίες μονάδες μείωσης σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News