Το προσφερόμενο αντάλλαγμα των 2,48 ευρώ ανά μετοχή που είχε ανακοινώσει η «RB Ellaktor Holding B.V.», θυγατρική 100% της Reggeborgh στην υποχρεωτική δημόσια πρότασή της για το 100% της Reds δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Όπως τονίζεται στην αιτιολογημένη γνώμη του ΔΣ της Reds το προσφερόμενο αντάλλαγμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται στο άρθρο 9, παρ.7 του Νόμου, διότι βρίσκεται εκτός και κάτω των ορίων του Εύρους Αξίας ανά μετοχή που αναφέρεται στην Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, το οποίο προσδιορίζεται στα 2,51 έως 2,85 ευρώ ανά μετοχή.

Δεν αναμένονται αρνητικές επιπτώσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη την μικρή διαφορά μεταξύ του προσφερόμενου ανταλλάγματος και του εύρους αξίας ανά μετοχή του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, τη χαμηλή ρευστότητα και την πορεία της μετοχής, το ΔΣ δεν είναι σε θέση να προβλέψει την έκβαση της δημόσιας Πρότασης, ούτε την βραχυχρόνια πορεία της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, καθώς και την εμπορευσιμότητα των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών εφεξής.

Επιπλέον, στην αιτιολογημένη γνώμη επισημαίνεται ακόμα ότι η δημόσια πρόταση δεν αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα συμφέροντα της εταιρείας, στις εργασιακές σχέσεις, ή στον αριθμό των εργαζομένων στην eταιρεία, στο βαθμό που δεν επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς και της οικονομίας.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Reds

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα