Μακαρόνια, κρέας, γάλα, λάδι, καφές, ψωμί αλλά και αυγά κλωβοστοιχίας και αχυρώνα περιέχονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» των σούπερ μάρκετ.

Συνολικά 31 κατηγορίες προϊόντων και 51 προϊόντα, περιλαμβάνονται στην τελική λίστα που διαμόρφωσαν τα υπηρεσιακά στελέχη και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Στη λίστα περιλαμβάνονται και αυγά που είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας.

Το βασικό χαρακτηριστικό του αυγού είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Επιπλέον, είναι μία καλή πηγή σεληνίου, ιωδίου και βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνης), ενώ περιέχει επίσης σίδηρο, μολυβδένιο, βιταμίνη Β12, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη D.

Όμως, στη λίστα γίνεται αναφορά για συγκεκριμένου τύπου αυγά.

Ποια είναι τα αυγά κλωβοστοιχίας;

Τα ξεχωρίζουμε από την ένδειξη 3 πάνω στο κέλυφος. Τι σημαίνει να ζει μια κότα σε παλαιού τύπου κλωβοστοιχία;

Σημαίνει ότι: σε κάθε κότα αντιστοιχεί χώρος δηλαδή μόνο 30, δεν διαθέτουν φωλιά για να γεννήσουν τα αυγά, ούτε κούρνια για να κοιμηθούν.

Ποια είναι τα αυγά αχυρώνα;

Τα ξεχωρίζουμε από την ένδειξη 2 πάνω στο κέλυφος. Αποτελούν το 10% των αυγών που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι η σύγχρονη μορφή του κοτετσιού, ο χώρος είναι κλειστός, αλλά διαμορφωμένος με στρωμνές και φωλιές. Οι κότες έχουν τη δυνατότητα να κινούνται και να πετάνε. Για κάθε 9 κότες αντιστοιχεί 1 τ.μ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Δημήτρης Ρουσσέας (ΣΠΕΛ) στον ΟΤ: Το 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων δεν θα υπήρχε χωρίς λιπάσματα
AGRO |

Ρουσσέας στον ΟΤ: Με νέα προϊόντα λίπανσης στη μάχη για την κλιματική αλλαγή

Για τις αλλαγές που φέρνουν στη βιομηχανία λιπασμάτων και τον αγροτικό κόσμο οι «πράσινες» ευρωπαϊκές πολιτικές μιλά στον ΟΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων Δημήτρης Ρουσσέας