Το Mango, μια πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης που φιλοξενείται στην αλυσίδα μπλοκ Solana, έγινε αντικείμενο επίθεσης, χάνοντας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η επίθεση αναφέρθηκε αρχικά στο Twitter από ελεγκτές blockchain, οι οποίοι λένε ότι ο επιτιθέμενος ήταν σε θέση να χειραγωγήσει τα κεφάλαια του Mango.

Το token MNGO αποτιμήθηκε πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε και με αυτό, ο επιτιθέμενος ήταν σε θέση να λάβει μεγάλα δάνεια έναντι αυτού και στη συνέχεια να αποστραγγίσει τις δεξαμενές ρευστότητας του Mango. Είναι σαν να δανείζεται πάνω στον δανεισμό: αν έχεις υπερτιμημένες εξασφαλίσεις, μπορείς στη συνέχεια να δανειστείς έναντι αυτών των εξασφαλίσεων, και αυτό έκαναν.

Παραμένει, βέβαια, ασαφές πώς ακριβώς ο επιτιθέμενος κατάφερε να διογκώσει την αξία του MNGO στα μάτια του πρωτοκόλλου Mango, αν και υπάρχουν ήδη αρκετές θεωρίες που κυκλοφορούν στο Twitter και υποδηλώνουν πώς θα μπορούσε να γίνει η ληστεία.

Το Mango επιβεβαίωσε την επίθεση σε ένα Tweet την Τρίτη, δηλώνοντας ότι διερευνά ένα περιστατικό όπου ένας χάκερ κατάφερε να αποστραγγίσει κεφάλαια από το Mango μέσω της χειραγώγησης της τιμής του.

Τα κεφάλαια που αποστραγγίστηκαν παρέμεναν, ωστόσο, στην αλυσίδα μπλοκ Solana. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, κεντρικά ανταλλακτήρια όπως τα Coinbase, Binance και Kraken – οι μόνες οντότητες με αρκετή ρευστότητα ώστε κάποιος να εξαργυρώσει τόσο μεγάλα ποσά – έχουν βάλει σε μαύρη λίστα τις παραβατικές διευθύνσεις.

Στην αρχική της δήλωση, η Mango ανέφερε ότι λαμβάνει μέτρα ώστε τρίτοι να παγώσουν τα κλεμμένα κεφάλαια και απενεργοποιεί τις καταθέσεις στο front end ως προληπτικό μέτρο.

Πριν την ανακοίνωση της επίθεσης, το MNGO είχε σημειώσει πτώση άνω του 42% τις τελευταίες 24 ώρες, εν μέσω φόβων ότι η πλατφόρμα μπορεί να έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Η επίθεση της Τρίτης ήταν η δεύτερη σημαντική επίθεση σε αποκεντρωμένη χρηματοδότηση σε λιγότερο από μία εβδομάδα, που έρχεται σε συνέχεια της παραβίασης της αλυσίδας μπλοκ BNB της Binance, ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων, την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News