Μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση στα κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε την Δευτέρα η Bank of America, καθώς τα τα έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν από την αύξηση των επιτοκίων και αντιστάθμισαν την πτώση που καταγράφηκε στην επενδυτική τραπεζική.

Η είδηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση στη Wall Street, με τη μετοχή της αμερικανικής τράπεζας, η οποία υποχωρεί κατά  περίπου 29% από την αρχή του έτους, να καταγράφει ράλι 6% στα 33,59 δολάρια.

Διαβάστε επίσης – «Αιμορραγούν» οι τραπεζικοί κολοσσοί

Η BofA κατέχει μεγάλη καταθετική βάση, σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές της, γεγονός που την καθιστά πιο ευάλωτη σε οποιεσδήποτε αλλαγές στα επιτόκια.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της BofA ήταν 6,6 δισ. δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τα 7,3 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 24,5 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 78 σεντς ανά μετοχή και για έσοδα 23,54 δισ. δολαρίων.

Υψηλότερα έσοδα

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 24% το τρίτο τρίμηνο, στο ίδιο μήκος κύματος με τις JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc και Wells Fargo & Co, οι οποίες επίσης ανέφεραν υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους την ίδια περίοδο .

«Οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν», με τις δαπάνες να αυξάνονται κατά 10% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και επίσης «κάθονται σε ένα βουνό από καταθέσεις και αποπληρώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

Παράλληλα, η τράπεζα πρόσθεσε 378 εκατομμύρια δολάρια στα αποθεματικά της, καθώς οι εκτιμήσεις για ύφεση της οικονομίας, ενισχύουν τις ανησυχίες για περισσότερα «κόκκινα δάνεια». Αυτό συγκρίνεται με την αποδέσμευση αποθεματικών 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή