Χαμηλότερα έκλεισαν κατά βάση οι αγορές στην περιοχή Ασία, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από διάφορες οικονομίες, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και οι αυξήσεις στις αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά 0,39% και ο Topix έχασε 0,53%. Το γεν της Ιαπωνίας αποδυναμώθηκε περαιτέρω και άγγιξε τα 150,39 έναντι του δολαρίου. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,8%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,35% και ο Kosdaq έχασε 0,75%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και υποχώρησε κατά 0,45%. Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα κέρδισε 0,34% και ο Shenzhen Component έκλεισε οριακά χαμηλότερα.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι βασικές τιμές καταναλωτή της Ιαπωνίας για το μήνα Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν και ο πληθωρισμός της Μαλαισίας διαμορφώθηκε στο 4,5%.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan) προχώρησε εκτάκτως σε αγορές ομολόγων για δεύτερη ημέρα, καθώς η απόδοση των 20ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκε σε νέο υψηλό επίπεδο. Η BοJ δήλωσε ότι θα διεξάγει επείγουσες πράξεις και θα αγοράσει 100 δισεκατομμύρια γιεν (665,56 εκατομμύρια δολάρια) ομολόγων με λήξεις μεταξύ 10 και 25 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές