Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «μείωση των φόρων οριζόντια δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. ευρλω που δεν το αντέχουμε. Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα».
«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο Σκαι .
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%».







![Φοιτητικές κατοικίες: Εκτός ελέγχου τα ενοίκια – Αύξηση 164% σε μια 10ετια [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/ot_enoikia-1024x682-1-300x300.png)






![Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση [Μέρος 3ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/taxisne.png)




![Φοιτητικές κατοικίες: Εκτός ελέγχου τα ενοίκια – Αύξηση 164% σε μια 10ετια [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/ot_enoikia-1024x682-1.png)

















