Καθώς η ενεργειακή κρίση φουντώνει, και ένας δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναζητεί τρόπους ώστε να καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω της το εμπάργκο  στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπογράψει ένα ενεργειακό μνημόνιο συνεννόησης με την Αργεντινή «σύντομα». Ειδικότερα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη λατινοαμερικανική χώρα ότι η συμφωνία είναι καίριας σημασίας επειδή η Αργεντινή «είναι μια εκκολαπτόμενη ενεργειακή δύναμη» σε μια εποχή υψηλών διεθνών τιμών.

Τεράστια αποθέματα

Η Αργεντινή διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα μη συμβατικού φυσικού αερίου στον κόσμο και αναζητά νέες επενδύσεις για να αυξήσει τις εξαγωγές της.

«Προχωράμε σε ένα μνημόνιο κατανόησης για ενεργειακά θέματα. Ελπίζω να ολοκληρωθεί σύντομα. Δεν μιλάμε για χρόνια ή μήνες: υπάρχει ξεκάθαρο αμοιβαίο ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ.

Η Ευρώπη έχει αρχίσει να αναζητά νέους προμηθευτές ενέργειας και τροφίμων, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Αργεντινή «έχει τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά δεν έχει τρόπο να το εξάγει. Είναι μια πολύ μεγάλη ενέργεια φυσικού αερίου, δυνητικά μιλώντας. Πρέπει να γίνουν πολλές επενδύσεις», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης