Κατά 39% εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Saudi Aramco το τρίτο τρίμηνο του 2022, απόρροια των αυξήσεων των τιμών του αργού σε συνδυασμό με τη σύσφιξη της παγκόσμιας προσφοράς.

Όπως ανακοίνωσε ο σαουδαραβικός όμιλος, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 42,4 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 30,4 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Επίσης, οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν σε 45 δισ. δολάρια, έναντι 28,7 δισ. δολαρίων πέρσι και κατέβαλε μέρισμα του δεύτερου τριμήνου ύψους 18,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ίδιο μέρισμα για το τρίτο τρίμηνο θα καταβληθεί το τέταρτο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: BP: Στον χορό των κερδών από την αύξηση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ο CEO και πρόεδρος της Aramco, Αμίν Νάσερ, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «ενώ οι παγκόσμιες τιμές του αργού πετρελαίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επηρεάστηκαν από τη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα, η άποψή μας είναι ότι μακροπρόθεσμα η ζήτηση πετρελαίου θα συνεχίσει να αυξάνεται για την υπόλοιπη δεκαετία δεδομένης της παγκόσμιας ανάγκης για πιο προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια», πρόσθεσε ο Νάσερ.

Η BP

Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσαν αύξηση κερδών τους τελευταίους μήνες, επωφελούμενες από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έχουν εκτινάξει το κόστος διαβίωσης για τους πολίτες σε όλον τον κόσμο.

Στον χορό των αυξήσεων των κερδών που απέφεραν οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του αργού και η BP ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ο ενεργειακός κολοσσός σημείωσε καθαρά κέρδη, 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου έναντι 8,5 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο και 3,3 δισ. δολαρίων καθαρών κερδών το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή