Μπορεί οι συναλλακτικοί ρυθμοί να έχουν υποχωρήσει, όμως το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει την ανοδική του πορεία σήμερα, καθώς τα στηρίγματα που βρίσκει από επιλεγμένες δεικτοβαρείς, όπως η Coca Cola, είναι ισχυρά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,47% στις 889,43 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 22 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έχει καταφέρει να κρατήσει την ανοδική της κίνηση, οδεύοντας πλέον προς το κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων, καθώς διαχειρίζεται, υποδειγματικά μέχρι τώρα, τις μικροδιοθρώσεις που εκδηλώνονται. Βέβαια, η διστακτικότητα δεν λείπει, καθώς το διεθνές περιβάλλον παραμένει θολό, αλλά αυτό δεν εμποδίζει αρκετούς τίτλους να βρεθούν σε υψηλά πολλών εβδομάδων, με κυρίαρχες τις τράπεζες.

Διαβάστε επίσης – Coca Cola: Αύξηση 7,4% στα καθαρά έσοδα από πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο

Προς τις 900 μονάδες

Μέχρι τη ζώνη των 900 μονάδων βρίσκεται ένα πλέγμα αντιστάσεων, που οριοθετεί εξάλλου και την αδυναμία όλου του 2022 να αποκτήσει σαφή ανοδικότητα, σύμφωνα με την Trader24. Προφανώς, όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις στη Wall Street και τη στάση της Fed, ενώ δεν έχει προστεθεί κάποιο στοιχείο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον Δείκτη πιθανόν να πισωπατήσει, τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο των 860 που συνιστά και την κοντινή στήριξη στο θετικό momentum Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Σε επίπεδο τίτλων, Coca Cola ξεχωρίζει με το +3,17%, με τις Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και Aegean να σημειώνουν ισχυρή άνοδο. Θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, Εθνική, ΔΕΗ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ, ενώ αρνητικά οι Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Πειραιώς και Quest. Η Jumbo χάνει 1,13%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών