Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 1,25% για να κλείσει στις 27.872,11 μονάδες και ο Topix ενισχύθηκε κατά 1,21% στις 1.957,56 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,36% και έκλεισε τη συνεδρίαση στις 6.958,9 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 1,15% στις 2.399,04 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,5% την τελευταία ώρα των συναλλαγών, ενώ ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησε 0,43% και ο Shenzhen Component έχασε 0,578%.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της KakaoPay σημείωσαν άλμα άνω του 11% στη Νότια Κορέα, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια επέκτασής της στην Ιαπωνία και την Κίνα. Η εφαρμογή πληρωμών εγκαινίασε μια συνεργασία με την AliPay Plus πριν από τους Ασιατικούς Αγώνες Hangzhou, η οποία περιλαμβάνει υπηρεσίες πληρωμών για επιχειρήσεις κοντά στον χώρο διεξαγωγής των Αγώνων, δήλωσε η εταιρεία. Η Kakao, η μητρική εταιρεία της KakaoPay, σημείωσε επίσης άνοδο άνω του 3% και η Kakao Bank, η ψηφιακή τράπεζα της εταιρείας, κέρδισε πάνω από 5%.

Επίσης, οι αγορές προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις της Standard Chartered αναφορικά με την εισαγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με εικονικά περιουσιακά στοιχεία για τους πελάτες της Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με την South China Morning Post, τα σχέδια της Standard Chartered σχετίζονται με την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από το Χονγκ Κονγκ μέτρων για την ανάπτυξη της βιομηχανίας εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο, όταν άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια. Σύμφωνα με τα πρακτικά, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν βλέπουν “καμία ανάγκη να αλλάξει άμεσα η νομισματική πολιτική”.

«Η συνέχιση της νομισματικής χαλάρωσης είναι απαραίτητη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα και τα επίπεδα των μισθών μέσω μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της προσφοράς», αναφέρεται στην έκθεση πρακτικών. Επίσης, η Τράπεζα της Ιαπωνίας επανέλαβε την ανάγκη παρακολούθησης των πληθωριστικών πιέσεων και των επιπτώσεών τους στα νοικοκυριά και τους μισθούς  «δίνοντας παράλληλα προσοχή στις παρενέργειες της νομισματικής χαλάρωσης». Η κεντρική τράπεζα άφησε επίσης να εννοηθεί ότι προετοιμάζεται για μια στροφή από την τρέχουσα νομισματική της στάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές