Στο 4,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης τον Σεπτέμβριο του 2022,  ελαφρώς πάνω από το ιστορικό χαμηλό (από το 2001 που καταμετρώνται τα στοιχεία), που  καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2022.

Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, αυτό το ποσοστό ήταν 0,4 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το προ-πανδημικό επίπεδο και ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε ελαφρά, στα 33 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης – ΟΟΣΑ: Ο πληθωρισμός πλήττει τα πραγματικά εισοδήματα

Το ποσοστό ανεργίας ήταν γενικά σταθερό τον Σεπτέμβριο τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες, στο 5,1% και 4,6% αντίστοιχα, καθώς και για τους εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας των νεότερων εργαζομένων αυξήθηκε ελαφρά τους τελευταίους δύο μήνες, φτάνοντας το 10,8% τον Σεπτέμβριο.

Η πρωτιά της Ελλάδας

Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε ελαφρά, κατά 0,1 εκατοστιαία μονάδα, στο 6,6% τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη μέτρησης των εν λόγω στοιχείων το 1990. Το ποσοστό ανεργίας ήταν σταθερό ή μειώθηκε στο 80% των χωρών της ζώνης του ευρώ, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να καταγράφονται στην Ελλάδα, τη Γαλλία, και τη Λιθουανία.

Εκτός Ευρώπης, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν γενικά σταθερό στην Ιαπωνία. Αντίθετα, αυξήθηκε στο Ισραήλ και την Κορέα. Πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τον Οκτώβριο του 2022, το ποσοστό ανεργίας ήταν σταθερό στο 5,2% στον Καναδά, ενώ αυξήθηκε στο 3,7% στις Ηνωμένες Πολιτείες από 3,5% τον Σεπτέμβριο .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή