Με σημαντικές απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς δέχεται τα κύματα του risk off λόγω του διεθνούς γεωπολιτικού κινδύνου, τα οποία το προσγειώνουν στη ζώνη των 890 μονάδων. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 1,27% στις 892,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά χάνει για μία ακόμη φορά τα επίπεδα των 900 μονάδων, αυτήν τη φορά έχοντας απέναντι του ιδίως τα ξένα χαρτοφυλάκια που μειώνουν την έκθεσή τους σε επισφαλείς αγορές, στη σκιά της αύξησης του γεωπολιτικού κινδύνου. Άλλωστε, οι αντοχές της αντίστασης των 900 μονάδων είχαν φανεί και τις προηγούμενες ημέρες, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των αγοραστών να τη διασπάσουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και η Trader24, η πολυήμερη συμπεριφορά των επενδυτών πέριξ του εν λόγω επιπέδου συνεπικουρεί στη θεωρία μιας ισχυρής αντίστασης τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας ώστε να συνάγεται ασφαλώς το πρώιμο συμπέρασμα μιας σημαντικής ανοδικής διάσπασης. Εξάλλου η αξία της μεγεθύνεται αφενός χάρη στην προαναφερθείσα συναλλακτική δραστηριότητα αφετέρου λόγω των εξελίξεων στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ και την κρίσιμη μείωση του εκείθεν πληθωρισμού. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο η ανοδικότητα των δυόμιση ετών οδηγεί στη ζώνη των 1.000-1.040 μονάδων υπενθυμίζοντας ότι η στήριξη των 780-800 μονάδων δεν χάθηκε ποτέ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ και Λάμδα βρίσκονται στο επίκεντρο των απωλειών, ενώ σημαντική είναι και η πτώση σε ΔΕΗ, Quest, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil. Σε πτωτικά εδάφη κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Aegean, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ μικρά κέρδη σημειώνουν οι Titan και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών