Eπενδυτικό σχέδιο ύψους 250 εκατ. ευρώ με  στόχο την πλήρη αναβάθμιση των ξενοδοχείων και θέρετρων του Ομίλου υλοποιεί σε πέντε προορισμούς στην Ελλάδα ο όμιλος Mitsis Hotels, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026. Οι ανακαινίσεις αφορούν τόσο δημόσιους όσο και ιδιωτικούς χώρους των μονάδων, προσθέτοντας νέους τύπους δωματίων, εγκαταστάσεις, ανέσεις και καταστήματα F&B.

“Όλες οι ανακαινίσεις βασίζονται στη φιλοσοφία μας για το περιβάλλον και στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων και στον μετριασμό του αποτυπώματος άνθρακα, βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση, ανθεκτικότητα, βιωσιμότητα και βιοποικιλότητα με την προσθήκη ανθεκτικής στη θερμότητα πανίδας και χλωρίδας, τη διατήρηση των τοπικών περιβαλλοντικών συνθηκών και τη μετατροπή των χώρων σε λύσεις βασισμένες στη φύση (NBS)”, αναφέρει στην τρίτη έκδοση του Ετήσιου Κοινωνικού Απολογισμού για το έτος 2021, ο Όμιλος Mitsis Hotels.

Διαβάστε επίσης: Mitsis Hotels: Eπεκτείνεται με τη διαχείριση νέου πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοχειακού θερέτρου στη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα αυτό έρχεται σε συνέχεια ενός προηγούμενου που ολοκληρώθηκε τα έτη 2017-2021, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Νέες μονάδες στο χαρτοφυλάκιο

Επίσης, παράλληλα ο όμιλος προχώρησε το καλοκαίρι στην εξαγορά των ξενοδοχείων Aldemar Cretan Village Beach Hotel, και Aldemar Royal Mare Thalasso Resort  στην Κρήτη, διπλασιάζοντας την παρουσία του στο νησί, ενώ επίσης απέκτησε και την περιοχή Βορείου Αφάντου (Golf Afandou) στη Ρόδο όπου θα αναπτύξει με τρία ξενοδοχεία ανώτερων κατηγοριών, γήπεδο γκολφ, μαρίνα, βίλες κ.λπ.

Λουτρόπολη Καμμένων Βούρλων

Στο επενδυτικό σχέδιο των επόμενων ετών περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη της “Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων” καθώς ο όμιλος ήταν ο μοναδικός που κατέθεσε προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή του μέσω του σχήματος ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC. Η προσφορά αποσφραγίστηκε πριν λίγες ημέρες όπως επίσης και η αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή για την μισθωτική αξία του ακινήτου. Τα παραπάνω εξετάζονται από το ΤΑΙΠΕΔ και αναμένονται αποφάσεις σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 474.524 τμ, περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωρισθεί από τον Απρίλιο του 2020.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση, ενώ το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα, με μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών το υψηλότερο τελικό μίσθωμα, απαρτιζόμενου από το εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα και το προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα σε παρούσα αξία. Ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο όμιλος Μήτση αναπτύσσει και ένα ξενοδοχείο στον Πειραιά, τεσσάρων αστέρων, 150 κλινών, στις  αποθήκες του Μεταξά.

Δηλώσεις

Η Χριστίνα Μήτση Πρόεδρος του Ομίλου Mitsis Hotels στον πρόλογο της έκδοσης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «στα Mitsis Hotels, τη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείων στην Ελλάδα φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε ως πρότυπο για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στη χώρα. Βάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος, την ευημερία των τοπικών μας κοινοτήτων και την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων μας στην πρώτη γραμμή των εργασιών μας και είμαστε ευγνώμονες που σας έχουμε δίπλα μας στο ταξίδι μας για να προσφέρουμε τα καλύτερα Ελληνική φιλοξενία.

»Η φιλοξενία είναι στο DNA μας. Όταν ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Μήτσης, ξεκίνησε το νέο του εγχείρημα το 1976, δημιουργώντας το πρώτο all-inclusive ξενοδοχείο στην Ελλάδα, δεν ήταν σίγουρος ότι η προσπάθειά του να μπει στον τουριστικό κλάδο θα ήταν καρποφόρα. Ήταν πρωτοπόρος του κλάδου τότε, που κατάφερε να χτίσει τη μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή εταιρεία στη χώρα. Όταν πέθανε το 2016, ο αδερφός μου, η μητέρα μου και εγώ αφοσιωθήκαμε στη συνέχιση της ιστορίας του. Έκτοτε, έχουμε ξεκινήσει σημαντικά σχέδια επιχειρηματικής ανάπτυξης και ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης φιλοξενίας που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών μας και σύμφωνα με όλα τα εθνικά και διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Σταύρος Μήτσης τονίζει στον Απολογισμό ότι «φιλοδοξούμε να ξεχωρίσουμε ως το προτιμώμενο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων & resorts στην Ελλάδα, προσφέροντας την καλύτερη ελληνική φιλοξενία σε ένα υπεύθυνο και βιώσιμο πλαίσιο λειτουργίας. Γνωρίζοντας το νόημα της σύγχρονης πολυτέλειας και αποφασισμένοι να προσθέτουμε συνεχώς αξία στα προϊόντα και τις επωνυμίες μας, επενδύουμε χρόνο, κεφάλαιο και τεχνογνωσία για να ζωντανέψουμε φιλόδοξα έργα υποδομής, υποδεχόμενοι 350.000 επισκέπτες ετησίως σε μια νέα μέρα ελληνικής φιλοξενίας» προσθέτει ο κ. Μήτσης.

Ο όμιλος Μήτση δραστηριοποιείται σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Καμένα Βούρλα, Κρήτη, Κω και Ρόδο) με 17 ξενοδοχεία (πριν την εξαγορά των δυο στην Κρήτη) με ένα σύνολο 5.420 δωματίων  και 14.890 κλινών. Απασχολεί 4.000 εργαζόμενους οι οποίοι υποδέχονται 350.000 επισκέπτες ετησίως κυρίως οικογένειες και ζευγάρια από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός