
Τη μελέτη που δημοσίευσε ο διεθνής οίκος Ernst & Young, σχολιάζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στον δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αναλογικά με το ΑΕΠ της.

Διαβάστε επίσης: Στη 16η θέση του δείκτη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η Ελλάδα
Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση στον γενικό δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε ΑΠΕ, μεταξύ 40 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου, σημειώνοντας άνοδο πέντε θέσεων (από την 21η στην 16η θέση) από την έκδοση του Απριλίου. Η 16η θέση είναι η υψηλότερη που έχει καταλάβει η Ελλάδα στην τριακονταετή ιστορία του δείκτη.

«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο ευνοεί τις νέες επενδύσεις»
Όπως τονίζεται, η μελέτη κάνει ειδική αναφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας για τις ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι ευνοεί τις νέες επενδύσεις και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης των νέων έργων. Μάλιστα, επισημαίνει ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα δημοπράτησε συνολική ισχύ 538 MW.
Επιπλέον, αναφέρεται στην ψήφιση του πρώτου νόμου της χώρας που θεσπίζει το πλαίσιο για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και έχει ως στόχο να προσθέσει τουλάχιστον 2GW αιολικής ενέργειας έως το 2030. Τέλος, η μελέτη σημειώνει πως η Ελλάδα προσελκύει ισχυρό ενδιαφέρον στις ΑΠΕ από ξένους μεγάλους επενδυτές.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η πολιτική της Κυβέρνησης για την Πράσινη Μετάβαση, με κριτήριο τον σεβασμό στο Περιβάλλον, αποδίδει κι αναγνωρίζεται. Ο δείκτης της Ernst & Young αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η χώρα μας για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και τη θωράκιση της ενεργειακής μας ασφάλειας. Με σημαντικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, ισχυρή πολιτική βούληση και σταθερό οικονομικό περιβάλλον, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παγκόσμιο πόλο επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ».


Latest News

Η TotalEnergies... κρεμάει τον Αντάνι σε επένδυση-μαμούθ στο πράσινο υδρογόνο
Αναμένει μια σαφέστερη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του ινδικού πολυκλαδικού ομίλου προτού προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος
Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον

Σκρέκας για Κλιματικά Ουδέτερες- Έξυπνες Πόλεις: «Η κυβέρνηση κάνει πράξη την απαίτηση για την Πράσινη Μετάβαση»
Ο υπουργός παρευρέθηκε και χαιρέτισε στην εκδήλωση για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη συμμετοχή 85 ελληνικών πόλεων

Όμιλος Κοπελούζου: Παρουσίασε το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου – Ελλάδας
Η πράσινη αυτή ενέργεια θα έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει 4,5 bcm φυσικού αερίου ετησίως και θα μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 10 εκατ. τόνους ετησίως.

Σε άνοδο η ηλεκτροκίνηση στην Κίνα - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Οι πωλήσεις των οχημάτων BEV στην Κίνα αυξήθηκαν περίπου 85%

Ερευνα - έκπληξη: Η Ελλάδα, η πιο φθηνή χώρα για οδήγηση ηλεκτρικού ΙΧ
Παρά τις αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν πιο ανταγωνιστικά στη χώρα μας - Τι αποκαλύπτει έρευνα της LeasePlan

«Κάρφωμα» με... fund από τον Αντετοκούνμπο - Με ποιον διάσημο επενδυτή κάνει συμμαχία
Γεγονός η Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds

Το αλφαβητάρι για τις έξυπνες πόλεις και τρία success stories
Πως αναπτύσσονται, τι αλλάζει στα αστικά κέντρα
![Πράσινη ενέργεια: Στα χέρια λίγων τα ορυκτά και η τεχνολογία [Γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/iStock-1022892932-600x369.jpg)
Στα χέρια λίγων τα ορυκτά και η τεχνολογία της πράσινης ενέργειας [Γράφημα]
Για «την αυγή μιας νέας βιομηχανικής εποχής» κάνει λόγο ο ΙΕΑ
![Περιβάλλον: Ωρολογιακή βόμβα τα πλαστικά μίας χρήσης – Αυξήθηκε η παραγωγή [Γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/plastic-gdf7b491f2_1920-768x422-1-600x330.jpg)
Ωρολογιακή βόμβα τα πλαστικά μίας χρήσης - Αυξήθηκε η παραγωγή [Γράφημα]
Κατά 6 εκατομμύρια τόνους ετησίως αυξήθηκε η παραγωγή πλαστικών μιας χρήσης