Τη μελέτη που δημοσίευσε ο διεθνής οίκος Ernst & Young, σχολιάζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στον δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αναλογικά με το ΑΕΠ της.

Διαβάστε επίσης: Στη 16η θέση του δείκτη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η Ελλάδα

Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση στον γενικό δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε ΑΠΕ, μεταξύ 40 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου, σημειώνοντας άνοδο πέντε θέσεων (από την 21η στην 16η θέση) από την έκδοση του Απριλίου. Η 16η θέση είναι η υψηλότερη που έχει καταλάβει η Ελλάδα στην τριακονταετή ιστορία του δείκτη.

«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο ευνοεί τις νέες επενδύσεις»

Όπως τονίζεται, η μελέτη κάνει ειδική αναφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας για τις ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι ευνοεί τις νέες επενδύσεις και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης των νέων έργων. Μάλιστα, επισημαίνει ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα δημοπράτησε συνολική ισχύ 538 MW.

Επιπλέον, αναφέρεται στην ψήφιση του πρώτου νόμου της χώρας που θεσπίζει το πλαίσιο για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και έχει ως στόχο να προσθέσει τουλάχιστον 2GW αιολικής ενέργειας έως το 2030. Τέλος, η μελέτη σημειώνει πως η Ελλάδα προσελκύει ισχυρό ενδιαφέρον στις ΑΠΕ από ξένους μεγάλους επενδυτές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η πολιτική της Κυβέρνησης για την Πράσινη Μετάβαση, με κριτήριο τον σεβασμό στο Περιβάλλον, αποδίδει κι αναγνωρίζεται. Ο δείκτης της Ernst & Young αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η χώρα μας για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και τη θωράκιση της ενεργειακής μας ασφάλειας. Με σημαντικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, ισχυρή πολιτική βούληση και σταθερό οικονομικό περιβάλλον, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παγκόσμιο πόλο επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green