Εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας σε όλα τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, απόρροια της επικείμενης αργίας στη Wall Street (Thanksgiving Day), ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ανοδικά με αξιοπρεπή τζίρο, σταματώντας για άλλη μια φορά στο επίπεδο των 900 μονάδων.

Το εν λόγω φλερτ με την τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας αντίσταση συνεχίστηκε, και τελικά οι αγοραστές σταμάτησαν την προσπάθεια, αφήνοντας για άλλη μέρα την ενδεχόμενη διάσπαση. Σηματωρός στην κίνηση είναι και πάλι η ΑΛΦΑ, η οποία με την άριστη εικόνα σε όλη τη συνεδρίαση κράτησε ψηλά το επενδυτικό ενδιαφέρον, απορροφώντας και πολλά εκατομμύρια ευρώ στο ταμπλό.

Με τη σημερινή ανοδική κίνηση, ο ΓΔ επανήλθε σε θετική περιοχή από 1/1, όντας ο μόνος πράσινος χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως, εν αντιθέσει με τον επί παραδείγματι Nasdaq 100 που βλέπει απώλειες 30% και τον S&P500 17%.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο ίσως δούμε κάποια spikes στις συναλλαγές το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), λόγω των ανακοινώσεων στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ και τη συνεδρίαση των αξιωματούχων της Fed (FOMC minutes), ωστόσο η εβδομάδα θεωρούμε θα είναι “κουτσή”, ειδικά την Πέμπτη και την Παρασκευή, πλην εξαιρετικών συνθηκών.

Διαβάστε όλα τα νέα για το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, πώς κινήθηκε ο γενικός δείκτης και τεχνική ανάλυση γενικού δείκτη.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News