Παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, και σύσσωμου του ξενοδοχειακού κλάδου της χώρας πραγματοποιήθηκε η δέκατη ετήσια γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan expo, εκεί όπου διεξάγεται από σήμερα έως τις 28 Νοεμβρίου και η τουριστική έκθεση Xenia 2023.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 οι γάλλοι τουρίστες

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά δεν επιβεβαίωσε όσους πίστευαν ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν θα πήγαινε καλά αυτήν την χρονιά. Την ίδια στιγμή ο κ. Κικίλιας απέδωσε τα εύσημα στους ξενοδόχους, λέγοντας ότι χωρίς τον επαγγελματισμό των ξενοδοχείων δεν θα είχαμε την Ελλάδα ως έναν ασφαλή υγειονομικά προορισμό.

Διαβάστε επίσης – Κικίλιας: Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην επιτάχυνση του βιώσιμου τουρισμού

Απαντώντας στα αιτήματα των ξενοδόχων για ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που όπως είπε, θα διαχωρίζει την μέση οικογένεια που μισθώνει ένα διαμέρισμα με την εταιρία που μισθώνει δεκάδες διαμερίσματα. Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι θα υπάρξουν και ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της ασφάλειας των υποδομών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%