
Στην επέκταση της τουριστικής περιόδου ακόμα και σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, με αποτέλεσμα τα ταξιδιωτικά έσοδα να ξεπερνούν τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός Τουρισμού είπε χαρακτηριστικά, «με πήρε χθες τηλέφωνο ένας φίλος μου από το Καστελόριζο που είναι χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Γιώργος Αχλαδιώτης, και με ενημέρωσε ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, τα καταλύματα σε αυτό το σύμπλεγμα νησιών ήταν γεμάτα. Μιλάω για την ακριτική Ελλάδα- τη Χίο, τη Σάμο, την Κω, που επίσης είχαν φέτος πολύ αυξημένες τουριστικές ροές- γιατί εμάς μας ενδιαφέρουν και οι εναλλακτικοί προορισμοί. Μας ενδιαφέρουν όλα τα νησιά μας και η ηπειρωτική χώρα, οι προορισμοί που δεν έχουν ισχυρό brand. Το τουριστικό προϊόν δεν είναι μόνο για 2,5 περιφέρειες, είναι για 13 περιφέρειες στη χώρα. Φυσικά και οι δημοφιλείς προορισμοί είχαν και έχουν τουρίστες, είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται φέτος στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».
Διαβάστε επίσης: Ικανοποίηση από τους εκπροσώπους του τουρισμού για τη σεζόν – Αισιοδοξία για το 2023
Σημείωσε παράλληλα ότι τα ταξιδιωτικά έσοδα πηγαίνουν αδιαμεσολάβητα στη μέση ελληνική οικογένεια, στην ελληνική κοινωνία και μια σειρά επαγγελμάτων – από τον τουριστικό κλάδο, την εστίαση και το εμπόριο μέχρι τον πρωτογενή τομέα και τις κατασκευές – ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σε κοινωνικές πολιτικές στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών- όπως το Food Pass – σε μια πολύ δύσκολη περίοδο παγκόσμιων κρίσεων.
Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, επίσης, ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για ενίσχυση το χειμερινού τουρισμού στη χώρα, και με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ήδη 11 αεροπορικές εταιρείες έχουν συνάψει συμβόλαια με τον ΕΟΤ για πτήσεις, νέους προορισμούς, ή ενίσχυση του capacity για Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Διαβάστε επίσης: Γκερέκου: Τουριστικός προορισμός για κάθε εποχή η Ελλάδα
Επιπλέον, επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους». «Είχαμε ξεκινήσει αν θυμάστε για να καλύψουμε 200.000 συμπολίτες μας. Αποφασίστηκε- και ευχαριστούμε πάρα πολύ την Προεδρία της Κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό- ότι θα διπλασιαστεί ο αριθμός και το πρόγραμμα θα αφορά 400.000 συμπολίτες μας. Η επόμενη κλήρωση θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου. Γιατί αυτό; Γιατί θέλουμε να στηρίξουμε τους χειμερινούς προορισμούς, τους ορεινούς προορισμούς, τα μικρά καταλύματα που δυσκολεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.


Latest News

400.000 οικογένειες στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Τη Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση για άλλα 125.000 vouchers των 150-300 ευρώ ανάφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας

«Ο ευρωπαϊκός χειμώνας θα κρίνει τη νέα τουριστική χρονιά»
Και για το 2023 η μεγάλη πρόκληση για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραμένει η αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστος

Πάνω από 1 δισ. έσοδα θα φέρουν το 2023 οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ
Μέχρι τώρα έχουν ήδη ανακοινωθεί 56 πτήσεις την εβδομάδα από ΗΠΑ και Καναδά

Startup από τη Νάξο άντλησε κεφάλαια 250.000 ευρώ - Ποιος είναι ο χρηματοδότης
Η πρώτη startup στην περιοχή των Κυκλάδων που λαμβάνει αυτό το ύψος κεφαλαίων από τον πρώτο γύρο

Νέος CCO στη Celestyal - Ενισχύεται και το τμήμα πωλήσεων στην Ελλάδα
Ο Lee Haslett αναλαμβάνει τη θέση του γενικού εμπορικού διευθυντή - Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ο Χάρης Μπρουσαλιάν

Νέες συνδέσεις με Ισραήλ από την Aegean - Νωρίτερα το θερινό πρόγραμμα
Η εταιρεία αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος

Αντέχει η Ελλάδα το αυξημένο κύμα τουριστών;
Οι επιπτώσεις του υπερτουρισμού και οι τρόποι αντιμετώπισής τους - Εχει η Ελλάδα τις αναγκαίες υποδομές;

Η Booking «ψηφίζει» Ελλάδα - Ποια περιοχή αναδείχθηκε η δεύτερη πιο φιλόξενη στον κόσμο
Ο ιστότοπος Booking.com ανακοίνωσε τα βραβεία Traveller Review Awards 2023

Sani/Ikos: Αυξάνει 8% τους μισθούς των εργαζομένων του στην Ελλάδα
Αφορά όλες τις ειδικότητες των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα θέρετρα Sani Resort & Ikos Resorts

Πακέτο προβολής της Εύβοιας στο εξωτερικό ετοιμάζει ο ΕΟΤ
Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει συνεργασία με 17 γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό