Η DisruptAD, επιχειρηματικός βραχίονας του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Αμπού Ντάμπι ADQ, των ΗΑΕ, προχωρά σε επένδυση στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, με στόχο να ενισχύσει την ελληνική εταιρεία στην επέκτασή της σε 50 πόλεις παγκοσμίως ως το 2025.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας του ADQ με την Ελλάδα, που υπεγράφη τον Μάιο του 2022, κατά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΗΑΕ, και αφορά εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, σε σειρά τομέων όπως η ενέργεια και οι ΑΠΕ, η υψηλή τεχνολογία, ο αγροτοδιατροφικός τομέας.

Διαβάστε επίσης – Θα είναι η Blueground ο επόμενος ελληνικός μονόκερος; – Τα σχέδια για τη Wall Street

Ελληνική οικονομία

Ο Amer Al Ameri, επικεφαλής venture capital και τεχνολογικών επενδύσεων της ADQ δήλωσε ότι η επένδυση στην Blueground ενισχύει τη δέσμευση του Άμπου Ντάμπι για την προώθηση βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας του fund με την Ελλάδα. «Η επιτυχία των disruptive τεχνολογιών, όπως η πλατφόρμα που ανέπτυξε η Blueground, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε. «Με τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της σε ώριμες αγορές ακινήτων παγκοσμίως, η Blueground έχει ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι μπροστά της, το οποίο συνδυάζεται με την ισχυρή ηγετική της ομάδα και το όραμά της για την εταιρεία», πρόσθεσε. «Η συνεργασία μας θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης σύμφωνα με τον στόχο μας για την παροχή ισχυρών και βιώσιμων οικονομικών αποδόσεων».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blueground, Άλεξ Χατζηελευθερίου, δήλωσε ότι «η επένδυση από την DisruptAD θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των διαμερισμάτων μας σε όλο τον κόσμο, επανεφευρίσκοντας τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι, κάνοντας διαμερίσματα υψηλής ποιότητας διαθέσιμα όπου θέλουν, όποτε θέλουν. Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργατικό δυναμικό, η πλατφόρμα μας είναι μοναδικά τοποθετημένη για να υποστηρίζει επαγγελματίες που αναζητούν να βρουν ένα νέο σπίτι στην πόλη της επιλογής τους».

Η Blueground, αναπτύχθηκε ραγδαία από την έναρξή της το 2013 και τώρα λειτουργεί σε 26 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, με ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 8.000 διαμερισμάτων. Μέχρι το τέλος του 2025, στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο διαμερισμάτων της σε 35.000 που βρίσκονται σε 50 πόλεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις