Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων, ύψους 375 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,73%.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.047 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,79 φορές.

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ από την έκδοση ετήσιων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, την Τετάρτη, με το κόστος να αυξάνει αισθητά, καθώς η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,73% από 1,97% στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση του Σεπτεμβρίου. Το ποσό περιλαμβάνει μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 362 εκατ. ευρώ. Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,79, από 2,11 στην προηγούμενη δημοπρασία

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 112,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 12 μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία