Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη καθηγητών και 50 φοιτητών του τρίτου έτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας-μέλους της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» Vitex στον Ασπρόπυργο.

Όπως τονίζεται, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις σύγχρονες παραγωγικές μονάδες χρωμάτων της Vitex και να ενημερωθούν για τα προϊόντα που παράγονται και τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται από μια ελληνική χημική βιομηχανία – πρεσβευτή της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας.

Το παρόν συνάντησε το μέλλον

Κατά την άφιξη των καθηγητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί τόσο από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ,  Άγι Πιστιόλα, όσο και από τον CEO της Vitex, Αρμόδιο Γιαννίδη ενώ το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Δρ. Κωνσταντίνος Ήντουνας, η Δρ. Αρετή Γκυπάλη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Διοίκησης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και η Δρ. Φλώρα Κοκκινάκη, Καθηγήτρια. Μετά την ξενάγησή τους οι φοιτητές δημιούργησαν ομάδες εργασίας και σε ένα διαδραστικό πλαίσιο επεξεργάστηκαν Case Studies, στο αμφιθέατρο της Vitex. Το παρόν συνάντησε το μέλλον, σε μια επίσκεψη με στόχο την εκπαίδευση στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα και Παραγωγή.

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ θέτει ως προτεραιότητα να υποστηρίζει, να επιβραβεύει και να εμπνέει δράσεις φέρνοντας κοντά την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα. Η Πρωτοβουλία αντιλαμβάνεται ως αναγκαία τη διασύνδεση αυτή των Μελών της με τα ελληνικά Πανεπιστήμια για τον περιορισμό του «brain drain», την ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας στη νέα γενιά και τη δημιουργία υψηλού αισθήματος ασφάλειας και αξιοπιστίας στα ελληνικά προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρείες: Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless EC, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany,, TottisPack, DraculiCoffee,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SABO, SEPTONA, Πρόκος, Ιωνική Σφολιάτα, Οικογένεια Βολιώτη, Organic 3S, 3αλφα, Coffee Island, Polyplast, Nikolopoulou, evlogia, Οικογένεια Χριστοδούλου, Mediline.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia