Εληξε, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, η μισθολογική διαμάχη μεταξύ περίπου 1.900 λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στο Ηνωμένο Βασίλειο Felixstowe και της διαχειρίστριας εταιρείας Hutchison Ports.

Όπως τονίστηκε, το 90% των εργαζομένων ψήφισε υπέρ της αύξησης των αποδοχών κατά 8,5% συν ένα μπόνους 1.000 λιρών από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Διαβάστε επίσης: Απεργιακή παράλυση στη Βρετανία – Δραματική έκκληση για τις μετακινήσεις

Δύο γύροι απεργιών

Η συμφωνία έρχεται μετά από δύο γύρους απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι στην ανατολική ακτή της Αγγλίας. Τα μέλη του συνδικάτου Unite απείχαν από την εργασία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αφού απέρριψαν αύξηση μισθού 7% συν 500 λίρες. Και οι δύο γύροι απεργιών διήρκεσαν οκτώ ημέρες.

Ο Robert Ashton, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του λιμανιού, δήλωσε ότι η συμφωνία «παρέχει βεβαιότητα και σταθερότητα σε μια εποχή που οι υπάλληλοι, όπως όλοι οι πολίτες, αντιμετωπίζουν αύξηση του κόστους ζωής».

Ο διακανονισμός στο Felixstowe ακολουθεί μια παρόμοια συμφωνία στο Λίβερπουλ, όπου η Unite εξασφάλισε αύξηση μισθού 9% για τους λιμενεργάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή