Πτωτικά και σήμερα κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street  καθώς τα απόνερα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξασθενούν μεν, παραμένουν δε. Οι επενδυτές και σήμερα κινούνται στη σκιά του φόβου ότι η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θα προκαλέσει ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο Dow Jones υποχωρεί σχεδόν κατά 1,10%, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες περί του 1,25%, με το Nasdaq να κινείται χαμηλότερα κατά 0,95%.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Βύθιση στον απόηχο της αύξησης επιτοκίων από τη Fed

Την Τετάρτη η Fed έφερε νέα δεδομένα στο προσκήνιο καθώς σηματοδότησε υψηλότερα την κορύφωση της αύξησης των επιτοκίων. Βάσει των νέων εξαγγελιών, τα επιτόκια θα φθάσουν στο 5,1% το επόμενο έτος, ένα επίπεδο στο οποίο τα επιτόκια βρέθηκαν τελευταία φορά το 2007 πριν από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση.

Στη διατήρηση του αρνητικού κλίματος ρόλο διαδραμάτισαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο τα οποία απογοήτευσαν.

Σύμφωνα με την έρευνα της S&P Global ο Σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) για τον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε περαιτέρω στις 44,6 μονάδες, από 46,4 μονάδες το Νοέμβριο, με τους αναλυτές να ανέμεναν ελαφρά άνοδό του στις 47 μονάδες.

Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση μιας δραστηριότητας.

Για το αμερικανικό χρηματιστήριο η εβδομάδα που ολοκληρώνεται θα είναι η δεύτερη διαδοχική με αρνητικό πρόσημο. Με τα έως τώρα δεδομένα αρνητικό είναι το πρόσημο και στο σύνολο του Δεκεμβρίου και αν διατηρηθεί αυτή η κατάσταση τότε ο φετινός Δεκέμβριος θα είναι ο πρώτος με απώλειες μετά από τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα