Η Μόσχα δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως εργαλείο για να καταστρέψει τη Ρωσία.

Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε ένα πρωτοχρονιάτικο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία μάχεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει τη «μητέρα πατρίδα» της και να εξασφαλίσει την «πραγματική ανεξαρτησία» του λαού της.

Ρωσία: Ενισχύει τη στρατιωτική συνεργασία με Κίνα, όταν η Δύση «βλέπει» απομονωμένο τον Πούτιν

«Μας είπαν ψέματα»

Σε ένα εννεάλεπτο μήνυμα -το μεγαλύτερο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα της διακυβέρνησής του που διαρκεί δύο δεκαετίες- ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι είπε ψέματα στη Ρωσία και ότι προκάλεσε τη Μόσχα να εξαπολύσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Για χρόνια, οι δυτικές ελίτ μας διαβεβαίωναν υποκριτικά για τις ειρηνικές τους προθέσεις», είπε σε μια ομιλία που μαγνητοσκοπήθηκε μπροστά στο προσωπικό των ρωσικών υπηρεσιών στο αρχηγείο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.

«Στην πραγματικότητα, με κάθε δυνατό τρόπο ενθάρρυναν τους νεοναζί που ασκούσαν ανοιχτή τρομοκρατία εναντίον αμάχων στο Ντονμπάς», είπε ο Πούτιν σε μια αχαρακτήριστα μαχητική πρωτοχρονιάτικη ομιλία, που συνήθως αφιερώνεται σε ευχές για το επόμενο έτος.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε ορκιστεί ότι η νίκη στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη», καθώς εξήρε τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στις γραμμές του μετώπου και εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 10μηνου πολέμου.

«Ετοιμάζονταν για επίθεση»

«Η Δύση είπε ψέματα για την ειρήνη», δήλωσε ο Πούτιν. «Ετοιμαζόταν για επίθεση … και τώρα χρησιμοποιούν κυνικά την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διχάσουν τη Ρωσία.

»Δεν το επιτρέψαμε ποτέ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να μας το κάνει αυτό», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στο βίντεο που μεταδόθηκε στις ρωσικές επαρχίες της Άπω Ανατολής, όπου το 2023 έχει ήδη μπει.

Υπενθυμίζεται ότι Κίεβο και Δύση απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας σχετικά με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, κατηγορώντας τον Πούτιν ότι εξαπέλυσε έναν επιθετικό πόλεμο σε μια προσπάθεια να καταλάβει εδάφη και να ανατρέψει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα