Σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί για ένα σκληρό οικονομικό περιβάλλον, ο όμιλος Goldman Sachs αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες- να αρχίσει να περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία από την Τετάρτη.

Όπως γράφει το Reuters, οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να είναι λίγο πάνω από 3.000, αλλά ο τελικός αριθμός δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Οι πηγές δεν κατονομάζονται καθώς οι πληροφορίες δεν είναι ακόμα δημόσιες. Παράλληλα, η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Bloomberg News ανέφερε την Κυριακή ότι η Goldman θα καταργήσει περίπου 3.200 θέσεις. Η Goldman είχε 49.100 υπαλλήλους στο τέλος του τρίτου τριμήνου, αφού πρόσθεσε σημαντικό αριθμό προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Goldman Sachs: Απολύει 4.000 εργαζόμενους από Ιανουάριο – Τα μαντάτα διά στόματος Ντέιβιντ Σόλομον

Τα τμήματα που θα επηρεαστούν

Οι απολύσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν τα περισσότερα μεγάλα τμήματα των τραπεζών, αλλά αναμένεται να επικεντρωθούν στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs, είπε μια από τις πηγές. Οι θεσμικές τράπεζες έχουν υποστεί σημαντική επιβράδυνση στις εταιρικές συμφωνίες ως αποτέλεσμα των ασταθών παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών.

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας είναι επίσης πιθανό να μειωθούν από τις ζημιογόνες καταναλωτικές δραστηριότητες της Goldman Sachs, αφού περιόρισε τα σχέδιά της για τη μονάδα Marcus, ανέφεραν οι πηγές.

Οι προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν σχεδόν στο μισό το 2022, με 77 δισεκατομμύρια δολάρια να κερδίζουν παγκοσμίως οι τράπεζες, από 132,3 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.

Η συνολική αξία των συγχωνεύσεων και των εξαγορών παγκοσμίως είχε υποχωρήσει 37% στα 3,66 τρισεκατομμύρια δολάρια έως τις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic, αφού έφτασε το ιστορικό υψηλό των 5,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Επίσης, οι τράπεζες είχαν πραγματοποιήσει συναλλαγές σε αγορές μετοχικού κεφαλαίου (ECM) αξίας 517 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και πτώση 66% από το deal του 2021.

Προαναγγελία

Τα δυσάρεστα μαντάτα είχε προαναγγείλει στους εργαζόμενους της Goldman, ο CEO της τράπεζας Ντέιβιντ Σόλομον στο παραδοσιακό μήνυμα που απευθύνει στο προσωπικό στο τέλος του έτους, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο επικεφαλής της τράπεζας κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι προετοιμασμένοι για απολύσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου.

Το μήνυμα Σόλομον

Για την ακρίβεια είπε στο μήνυμά του: «Διεξάγουμε προσεκτική επανεκτίμηση και ενώ οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αναμένουμε ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων νομισματικών συνθηκών που επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Η ηγετική μας ομάδα εστιάζει στην προετοιμασία της εταιρείας για να αντιμετωπίσει αυτές τις αντίξοες συνθήκες».

Ο Σόλομον πρόσθεσε στο μήνυμά του: «Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή και να διαχειριστούμε τους πόρους μας με σύνεση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή