Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με την Enel για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του ιταλικού ενεργειακού ομίλου στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΟΤ, η ελληνική εταιρεία προχωρά το due diligence στα assets των Ιταλών στη βαλκανική χώρα. Σύμβουλοι που έχουν αναλάβει την διαδικασία της διερεύνησης και του «σκαναρίσματος» των περιουσιακών στοιχείων στη Ρουμανία ξεσκονίζουν… κάθε μέγεθος στα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Πώς το deal με την Enel δυναμώνει την Ελλάδα

Ο κρυφός όρος

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι διαπραγματεύσεις ΔΕΗ – Enel με βάση τη σύμβαση αποκλειστικότητας που έχουν υπογράψει οι δύο εταιρείες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Ωσόστο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, στη σύμβαση αποκλειστικότητας υπάρχει και όρος που δίνει τη δυνατότητα παράτασης των συζητήσεων για έναν μήνα ακόμα, δηλαδή για τον Φεβρουάριο.

Πηγές δεν αποκλείουν να απαιτηθεί ακόμα ένας μήνας των διαπραγματεύσεων καθώς λόγω και της εορταστικής αργίας κάποιες διαδικασίες του due diligence καθυστέρησαν.

Αισιοδοξία

Πάντως, πηγές που είναι σε γνώση των διαπραγματεύσεων και του due diligence, είναι αισιόδοξες για το κλείσιμο της συμφωνίας της ΔΕΗ με την Enel. Το deal θα στείλει για πρώτη φορά την ελληνική εταιρεία εκτός συνόρων και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο μεσούσης της ενεργειακής κρίσης.

Το στρατηγικό σχέδιο

Η διοίκηση του Γιώργου Στάσση, πήγε πιο πίσω την παρουσίαση του επικαιροποιημένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της ΔΕΗ.

Οι αναλυτές είχαν συνηθίσει να μαθαίνουν τα επενδυτικά πλάνα και τους στόχους της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, κάθε Δεκέμβριο.

Οι πληροφορίες θέλουν το επικαιροποιημένο σχέδιο να παρουσιάζεται προς το τέλος του Φεβρουαρίου έχοντας συμπεριλάβει και τα νέα δεδομένα από την εξαγορά της Ρουμανίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα μεγέθη της ΔΕΗ θα επηρεαστούν θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια