Bαθύτερη πτώση του δολαρίου το 2023 «βλέπει» η Pimco, καθώς οι κίνδυνοι του πληθωρισμού εξασθενούν, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το αμερικανικό νόμισμα έχει ήδη υποχωρήσει 10% από την κορύφωση του το προηγούμενο έτος.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδικά, με το βλέμμα σε ΕΚΤ και ΒοΕ

Δεν υπάρχει τέλος στην πτώση του δολαρίου, καθώς η άμβλυνση των φόβων για παγκόσμια οικονομική ύφεση και η μείωση του πληθωρισμού μειώνουν την ελκυστικότητα του ασφαλούς νομίσματος, σύμφωνα με την Pacific Investment Management Co.

Ο Gene Frieda, παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της εταιρείας, αναμένει ότι το δολάριο θα χάσει περαιτέρω έδαφος, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα σταματήσει τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. Αυτό πιθανότατα να οδηγήσει σε επιπλέον πτώση άνω του 10% για το δολάριο από την κορύφωση του Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους.

«Αναμένουμε ότι το δολάριο θα συνεχίσει να χάνει την ελκυστικότητά του ως το ασφαλές νόμισμα έσχατης ανάγκης», έγραψε σε σημείωμα. «Πιστεύουμε ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου θα μειωθούν, καθώς ο πληθωρισμός – και η αστάθεια της νομισματικής πολιτικής μειώνεται», συμπλήρωσε.

Υποχωρεί

Η Pimco προβλέπει μια επιπλέον αύξηση των επιτοκίων μετά από αυτήν πριν σταματήσει η Fed, η οποία θα περιόριζε το πλεονέκτημα απόδοσης του δολαρίου έναντι άλλων νομισμάτων.

Οι traders τιμολογούν περίπου 60 μονάδες βάσης πρόσθετων αυξήσεων της Fed φέτος, σε σύγκριση με περίπου 150 μονάδες βάσης για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη.

Ο Frieda προσθέτει ότι το άνοιγμα της Κίνας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε «σταθερή ανάκαμψη» εις βάρος του δολαρίου.

«Δεδομένου του ταχύτερου ρυθμού των σωρευτικών αυξήσεων των επιτοκίων καθ’ οδόν, το πλεονέκτημα απόδοσης του USD είναι πιθανό να μειωθεί στα πρώτα στάδια ενός κύκλου μείωσης των επιτοκίων, ακόμη και αν το δολάριο διατηρήσει τη σχετικά υψηλή του απόδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

To δολάριο κινείται πτωτικά κατά 0,9% έναντι του ευρώ την Πέμπτη, με την ισοτιμία να κυμαίνεται στα 0,909 ευρώ ανά δολάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές