Τα μυστικά του «κλαμπ» των υπερβολικά πλούσιων αποκαλύπτει ένας πολυεκατομμυριούχος στη δημοσιότητα, μέσα από άρθρο στο CNBC.

«Μου πήρε είκοσι χρόνια προσπαθειών και αποτυχιών, πριν καταφέρω να γίνω πολυεκατομμυριούχος. Πλέον στα 64 μου, αντλώ έσοδα από τις 18 εταιρείες που ξεκίνησα και τις 12.000 πολυκατοικίες που έχω,» αναφέρει αρχικά o Grant Cardone, δείχνοντας τον λόγο για τον οποίον πρέπει κανείς να τον εμπιστευτεί σε ό,τι αφορά τον δρόμο προς την επιτυχία.

Δισεκατομμυριούχοι: Τα 3 «μυστικά» των κροίσων- Τι κάνουν διαφορετικά

Μέσα από την εμπειρία του λοιπόν, αλλά και τις επαφές που έχει «χτίσει» κατά τη διάρκεια της επενδυτικής του καριέρας, παραθέτει τα οχτώ μυστικά, που όπως λέει ο ίδιος, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

1. Βάζουν τα αυγά τους σε ένα καλάθι

Σε γενικές γραμμές, είναι εύστοχη επενδυτική τακτική να διαφοροποιεί κανείς το χαρτοφυλάκιό του, ποντάροντας σε ένα συνδυασμό διαφορετικών μετοχών, κεφαλαίων και άλλων επενδύσεων.

Ωστόσο οι πλουσιότεροι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να χτίσουν την καθαρή τους αξία, συχνά κάνουν all-in στις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες και στη συνέχεια διαφοροποιούνται καθώς αρχίζουν να κερδίζουν περισσότερα.

Διαβάστε επίσης – Πόσα χρήματα αρκούν για να κάνεις τη ζωή των ονείρων σου;

Ο Ίλον Μασκ, για παράδειγμα, πόνταρε τα 22 εκατ. δολάρια που έβγαλε πουλώντας την πρώτη του εταιρεία, Zip2, εξ ολοκλήρου στην επόμενη επιχείρησή του, X.com.

Μετά τη συγχώνευση της X.com με την PayPal, κέρδισε 180 εκατ. δολάρια από την πώληση της PayPal στο eBay. Αυτή η στρατηγική, του έδωσε την χρηματική δύναμη να επενδύσει στην Tesla, τη SpaceX και άλλες επιχειρήσεις.

«Τα έσοδα μου από την εξαγορά της PayPal ήταν 180 εκατομμύρια δολάρια. Έβαλα 100 εκατομμύρια δολάρια στη SpaceX, 70 εκατομμύρια δολάρια στην Tesla και 10 εκατομμύρια δολάρια στη Solar City. Έπρεπε να δανειστώ χρήματα για ενοίκιο,» είχε δηλώσει ο Μασκ στο παρελθόν.

2. Γνωρίζουν ότι χρέος μπορούν να έχουν οι επιχειρήσεις, αλλά όχι οι άνθρωποι

Ο πολυεκατομμυριούχος τονίζει πως οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να δανείζονται χρήματα και να συσσωρεύουν προσωπικό χρέος για επώνυμα ρούχα ή πολυτελή σπίτια.

Ακόμα και στην περίπτωση, που ο ίδιος μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς των πιστωτικών του καρτών, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να γίνει πολυεκατομμυριούχος, δεν ήθελε να σπαταλήσει χρήματα πληρώνοντας τόκους. Αντίθετα, προτιμούσε να ξαναβάζει τα χρήματα στην επιχείρησή του, με σκοπό να κερδίσει ακόμα περισσότερα.

Ωστόσο τονίζει πως σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το χρέος αφορά στη δημιουργία μιας επιχείρησης, μπορεί να είναι βοηθητικό ως το μέσο πρόσβασης σε περιουσιακά στοιχεία που παράγουν γρηγορότερα εισόδημα.

3. Δεν έχουν ως προτεραιότητα την αγορά σπιτιού

Σε αντίθεση με τον περισσότερο κόσμο που έχει ως όνειρο να αγοράσει μία κύρια κατοικία, οι πλούσιοι σπάνια έχουν στην κορυφή των στόχων τους τον συγκεκριμένο.

Ο πολυεκατομμυριούχος, θεωρεί πως μπορεί κανείς να επενδύσει τα χρήματά του, σε μέρη με μεγαλύτερη απόδοση.

«Είμαι ιδιοκτήτης τριών κατοικιών, αλλά δεν τα αγόρασα μέχρι να μπορέσω να το κάνω με μετρητά,» τονίζει.

4. Βάζουν ως προτεραιότητα ακίνητα που μπορούν να νοικιάσουν

Από την άλλη πλευρά, τα ακίνητα που μπορούν να τους προσφέρουν ένα μηνιαίο παθητικό εισόδημα, είναι κάτι που οι πλούσιοι φαίνεται να κυνηγούν.

Άλλωστε είναι συχνά και πιο εύκολο να πουλήσουν τα εν λόγω ακίνητα, συγκριτικά με μια κύρια κατοικία, ειδικά αν πρόκειται για χώρους εργασίας.

5. Αγοράζουν τα πάντα σε μεγάλες ποσότητες

Οι πλούσιοι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα σε κάθε αγορά προκειμένου να λάβουν καλύτερη τιμή ανά μονάδα και να εξοικονομήσουν τον χρόνο που θα αφιέρωναν στην επανάληψη άχρηστων δραστηριοτήτων.

Το παραπάνω ισχύει τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο -όπως για παράδειγμα όταν αγοράζονται πρώτες ύλες ή εξοπλισμός- όσο και σε προσωπικό, όπου αυτό είναι εφικτό.

6. «Χτίζουν τις σωστές επαφές»

«Όσοι επένδυσαν σε εμένα, με ήξεραν,» τονίζει ο πολυεκατομμυριούχος. «Όσο περισσότερο σε γνωρίζει κάποιος, τόσο περισσότερο θα σε εμπιστεύεται και θα πιστεύει στα ταλέντα και τις δεξιότητές σου. Αυτό οδηγεί σε καλύτερες ευκαιρίες, ταχύτερη λήψη αποφάσεων και υψηλότερα περιθώρια».

Το έκτο μυστικό λοιπόν των πλουσίων, είναι η επένδυση χρόνου και πόρων στη δημιουργία και διατήρηση σωστών διασυνδέσεων.

7. Δεν ικανοποιούνται ποτέ

Οι πολύ πετυχημένοι άνθρωποι δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι με όσα ήδη έχουν καταφέρει. Αντί για αυτό, πάντα εστιάζουν σε μελλοντικές επιχειρηματικές ιδέες, εφευρέσεις, επενδύσεις και άλλους πολλαπλασιαστές πλούτου, που θα τους κάνουν ακόμα καλύτερους.

8. Δεν χάνουν χρόνο προσπαθώντας να κάνουν τα πάντα μόνοι τους

Οι πλούσιοι γνωρίζουν ότι το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο είναι ο χρόνος.

Έτσι τον μεγιστοποιούν, κάνοντας στην άκρη την ανάγκη να ελέγχουν κάθε μικρή λεπτομέρεια της επιχείρησης ή του χαρτοφυλακίου τους και μαθαίνοντας να αναθέτουν αποτελεσματικά, project σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive