
Συνεχίζονται οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό αγνοουμένων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα τα σωστικά συνεργεία θα επιχειρήσουν στο τρίτο βαγόνι.
Την ίδια ώρα, οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας έχουν φτάσει τους 42.
Μέσω DNA η ταυτοποίηση των σορών
Παράλληλα συνεχίστηκε, μέχρι αργά χθες, και η ταυτοποίηση των σορών από τους συγγενείς τους, στο Γενικό Νοσοκομείο με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών αργότερα κατευθύνθηκαν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί για να τους φιλοξενήσουν.
Οι λήψεις από 25 δείγματα DNA συγγενών που ελήφθησαν τη Δευτέρα εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια, σκληρή για τους συγγενείς των θυμάτων, διαδικασία συνεχίστηκε και χθες, Τρίτη.
Φίλοι και συγγενείς αναζητούν ακόμα αγνοούμενους και κάνουν ότι είναι δυνατόν να τους εντοπίσουν. Με μηνύματα ακόμα και στα social media ζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.
Αγνοείται από εχθές βρισκόταν στο τραίνο που συγκρούστηκε, παρακαλούμε πολύ οποίος/οποία γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει! Το όνομα της είναι Ιφιγένεια Μήτσκα! #Τεμπη #τραγωδία pic.twitter.com/zWTaATfUxA
— Konstantinos Micropoulos (@KMicropoulos) March 1, 2023
Αναστασία Αδαμίδου, αγνοείται επίσης. #Τεμπη#Τεμπη_Τραγωδια #τεμπη_εγκλημα #Λαρισα pic.twitter.com/1qt2DU4S8u
— Διάσημη συγγραφέας του έρωτα (@Aspondi94) March 1, 2023
Η πλειοψηφία των αγνοούμενων είναι άτομα νεαρής ηλικίας καθώς πρόκειται για φοιτητές που επέστρεφαν στο τόπο σπουδών τους μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Στον ανακριτή ο σταθμάρχης
Παράλληλα, σήμερα, θα προσαχθεί στον ανακριτή ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται να παραδέχτηκε το μοιραίο λάθος του. Ο ίδιος κατέθετε την Τετάρτη πάνω από 4 ώρες στις αρμόδιες Αρχές, ισχυριζόμενος αρχικώς πως είχε ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες (όπως να γυρίσει το κλειδί για αλλαγή της ράγας που κινούνταν τα τρένα), αλλά δεν λειτούργησε το σύστημα.
Ηχητικό ντοκουμέντο πριν από τη φονική σύγκρουση των τρένων
Συγκλονίζουν οι διάλογοι πριν από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Το MEGA μετέδωσε ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία του σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού.
Ο σταθμάρχης ακούγεται να δίνει έγκριση στην επιβατική αμαξοστοιχία να μπει στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσει το ταξίδι του από τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, στην οποία όμως ήδη κινούνταν η εμπορική αμαξοστοιχία.
Πηγή in.gr


Latest News

Συγγνώμη... λάθος, λένε στον Λευκό Οίκο για το Χάρβαρντ - Τι αποκαλύπτουν οι ΝΥΤ
Χωρίς εξουσιοδότηση στάλθηκε η επίμαχη κυβερνητική επιστολή στο Χάρβαρντ, σύμφωνα με πηγές των New York Times

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα – Υγεία, αγάπη και δύναμη σε όλο τον κόσμο» (pic)
Το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού στα social media για το Πάσχα.

Πούτιν: «Πασχαλινή εκεχειρία» στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας
Η εκεχειρία αρχίζει σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ολοκληρώθηκαν οι έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα - Τρίτος γύρος στη Ρώμη
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Abbas Araqchi και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Steve Witkoff, διαπραγματεύτηκαν έμμεσα

Μητσοτάκης για Πάσχα: «Μέσα από τον πόνο και τις δυσκολίες γεννιούνται το φως και η ελπίδα»
«Μέσα από την ψυχή μας να αναπηδήσουν αισθήματα καλοσύνης, αισθήματα αλληλεγγύης, αισθήματα ελπίδας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης

Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα
Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών στην Κέρκυρα, οι μπότηδες, δηλαδή μεγάλα ή μικρά κεραμικά βαμμένα κόκκινα δοχεία γεμάτα με νερό, έπεσαν με θόρυβο στο δρόμο

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης