Ένας στρατός επαγγελματιών εργάζονται για την υπόθεση πτώχευσης του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, , και τα χρήματα που λαμβάνουν είναι τεράστια: σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία μόνο για τον Ιανουάριο έλαβαν συλλογικά 38 εκατομμύρια δολάρια συν τα έξοδα.

Οι διαχειριστές πτώχευσης διατήρησαν τη δικηγορική εταιρεία Sullivan & Cromwell ως δικηγόρο και τις εταιρείες Quinn Emmanuel Urquhart & Sullivan και Landis Rath & Cobb για να ενεργήσουν ως ειδικοί σύμβουλος στη διαδικασία.

Ο ειδικός στις πτωχεύσεις νέος CEO του FΤX παίρνει 1.300 δολ. την ώρα

Η Consultancy AlixPartners επελέγη για να διεξάγει κυρίως εγκληματολογική ανάλυση σε προϊόντα και μάρκες DeFi που είχε στην κατοχή της η FTX.

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Alvarez & Marsal καθώς και η Perella Weinberg Partners ανέλαβαν να ταξινομήσουν τα λογιστικά αρχεία της FTX και να καθορίσουν ποια περιουσιακά στοιχεία μπορεί να πουλήσει.

Ο Μπάνκμαν-Φρίντ και η… μπακατέλα μετά την αποφυλάκιση

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία , οι Sullivan & Cromwell τιμολόγησαν 16,8 εκατομμύρια δολάρια για τον Ιανουάριο, ενώ οι Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan τιμολόγησαν 1,4 εκατομμύρια δολάρια και οι Landis Rath & Cobb τιμολόγησαν 663.995 δολάρια.

Εκατοντάδες άνθρωποι

Συλλογικά οι τρεις εταιρείες έχουν πάνω από 180 δικηγόρους,  που έχουν αναλάβει την υπόθεση και επιπλέον προσωπικό άνω των 50 ατόμων.

Τα στοιχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι οι δικηγόροι και το προσωπικό της Sullivan & Cromwell χρέωσαν συνολικά 14.569 ώρες για τον Ιανουάριο. Το μεγαλύτερο έργο στο οποίο δούλεψαν οι Sullivan & Cromwell ήταν η ανακάλυψη, ακολουθούμενη από διάθεση περιουσιακών στοιχείων και ανάλυση και ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων.

Αρχικά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε αντιταχθεί στην πρόσληψη των Sullivan & Cromwell από την FTX, υποστηρίζοντας πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων. Επίσης, ο ιδρυτής της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ αντιτάχθηκε στους διαχειριστές πτώχευσης που προσελήφθησαν, ισχυριζόμενος ότι το προσωπικό του δικηγορικού γραφείου τον πίεσε να υποβάλει αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο. Στα τέλη Ιανουαρίου, η εταιρεία εγκρίθηκε από δικαστή πτωχευτικού δικαστηρίου του Ντέλαγουερ να συνεχίσει να εκπροσωπεί την FTX.

7,5 εκατ. δολ. για 19 ημέρες

Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι Sullivan & Cromwell έβγαλαν έναν λογαριασμό 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τις πρώτες 19 ημέρες της πτώχευσης.

Για τους Landis Rath & Cobb, χρεώθηκε σημαντικός χρόνος για ακροάσεις, δικαστικές διαφορές και διάθεση περιουσιακών στοιχείων. Η AlixPartners τιμολόγησε 2,1 εκατομμύρια δολάρια για 2.454 ώρες εργασίας.

Η επενδυτική τράπεζα Perella Weinberg Partners τιμολόγησε 450.000 δολάρια (τη μηνιαία αμοιβή της) και τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι ξόδεψε σημαντικό χρόνο για την ανάπτυξη στρατηγικής αναδιάρθρωσης καθώς και αλληλογραφία με τρίτους.

Σύμφωνα με την ανάλυση τιμολόγησης, η τράπεζα αφιέρωσε μεγάλο χρονικό διάστημα για την πώληση περιουσιακών στοιχείων FTX LedgerX και FTX Japan. Τον Ιανουάριο, ένας δικαστής πτώχευσης έδωσε το πράσινο φως στην πώληση προκειμένου να δημιουργηθεί ρευστότητα για την αποπληρωμή των πιστωτών.

Οι Alvarez & Marsal τιμολόγησαν 12,3 εκατομμύρια δολάρια, τη δεύτερη μεγαλύτερη χρέωση για τον μήνα πίσω από τους Sullivan & Cromwell.

Τον Νοέμβριο, λίγο μετά την κήρυξη της πτώχευσης της FTX , ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος John J. Ray III είπε ότι το χρηματιστήριο είχε «πλήρη αποτυχία των εταιρικών ελέγχων και τέτοια πλήρη απουσία αξιόπιστων οικονομικών πληροφοριών».

Ο Ρέι, ο οποίος επέβλεψε την εκκαθάριση της Enron και της Nortel Networks, χαρακτήρισε την κατάσταση FTX «πρωτοφανή» και κάτι που δεν είχε δει ποτέ στην καριέρα του. Ενώ ζήτησε 305.565 δολ. για τη δουλειά του τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News