Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με τους επενδυτές να εστιάζουν στην αναταραχή στην χρηματιστηριακή αγορά, ενώ προσπαθούν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,447% , του 30ετούς στο 3,609% και του 2ετούς στο 4,038%.

Wall Street: Επέστρεψε η επιφυλακτικότητα στους επενδυτές

Οι επενδυτές αφομοιώνουν  τις τελευταίες εξελίξεις στο χρηματιστήριο, ιδίως όσον αφορά τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος πλήττεται από την κατάρρευση δύο τραπεζών, ενώ είναι έκδηλη η ανησυχία για μετάδοση σε όλο το τραπειζικό σύστημα.

Πολλοί επενδυτές αναζητούν ασφάλεια σε περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται καταφύγιο, όπως είναι τα κρατικά ομόλογα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να πέφτουν κατά διαστήματα κατακόρυφα. Οι εξελίξεις μετατόπισαν επίσης τις προσδοκίες για την επόμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με τα επιτόκια στην προσεχή συνεδρίασή της στις 21-22 Μαρτίου.

Η αγορά αναμένει πλέον αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης αντί για αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης. Πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η Fed θα επιδιώξει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της συνεχιζόμενης μάχης της με τον πληθωρισμό και της ενίσχυσης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η First Republic Bank

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων ανάμεσα στον Τζερόμ Πάουελ, Τζάνετ Γέλεν και τον Τζέιμι Ντάιμον της JP Morgan διευθυντικά στελέχη 11 τραπεζών συμφώνησαν να διαθέσουν συνολικά 30 δισεκατομμύρια δολάρια για την τράπεζα του Σαν Φραντσίσκο, με τη δέσμευση να αφήσουν τα χρήματα αυτά στην First Republic Bank για τουλάχιστον 120 μέρες ενισχύοντας τη ρευστότητά της.

Η First Republic ανέστειλε τη διανομή μερίσματος το μέρισμά της, ανακοίνωσε την ταμειακή της θέση και δήλωσε ότι ο δανεισμός της από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε 109 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 10 και 15 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές