Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις με το εντυπωσιακό περίπτερό της και κάνοντας αισθητή την παρουσία της με σειρά επαφών και προβολή σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, επέστρεψε η ελληνική αποστολή που είχε οργανώσει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), από τη μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων MIPIM, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Κάννες, της Γαλλίας, μεταξύ 14 και 17 Μαρτίου 2023.

Η διεθνής έκθεση με σύνθημα «Better places. Greater impact. Stronger business», έδωσε και φέτος στις εταιρείες που συμμετείχαν, ευκαιρίες πρόσβασης σε κεφάλαια, αλλά και σε μεγάλο αριθμό αναπτυξιακών έργων παγκοσμίως, έχοντας καθιερωθεί ως εξαιρετική πλατφόρμα δικτύωσης με στόχο την επίτευξη συμφωνιών. Η 32η MIPIM, υποδέχθηκε πάνω από 23.000 επισκέπτες της διεθνούς βιομηχανίας ακινήτων από 90 χώρες.

Δείχνοντας εμπράκτως τη στήριξή της στον εγχώριο κλάδο, η Enterprise Greece διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά το εθνικό περίπτερο στην 32η MIPIM, με τη συμμετοχή 11 σημαντικών εταιρειών ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων και φορέων, συμπεριλαμβανομένης και αντιπροσωπείας του δήμου της Αθήνας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά:

City of Athens/Invest in Athens
DELOITTE GREECE
HVS South Europe
iLand
Leptos Group
MIBS Group
Paleros Dream Homes
PLASIS REAL ESTATE + DEVELOPMENT
PRODEA INVESTMENTS
SAVILLS HELLAS
Village Planning single member p.c.

Προωθώντας την αγορά ακινήτων της Ελλάδας στη MIPIM και τις εταιρείες που συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, παραχώρησε μια σειρά συνεντεύξεων σε μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης που κάλυπταν την έκθεση.

Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε στο fDi Intelligence, το περιοδικό Building, το Real Asset Media, το PropertyEU, το podcast The Urbanist από την Monocle, καθώς και το επίσημο περιοδικό της έκθεσης, το Mipim news, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική θέση της χώρας και στο γεγονός ότι σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών στον κόσμο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, «η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για επενδυτές ακινήτων στην Ευρώπη, με εισροές ρεκόρ από το εξωτερικό. Οι ξένοι επενδυτές δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα, καθώς και σε βιομηχανικά, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα, χάρη και στα προγράμματα που προσφέρονται για την ανάπτυξη ακινήτων. Υπάρχει ένας ειδικός νόμος αδειοδότησης Fast-Track για στρατηγικές επενδύσεις που διαχειρίζεται η Enterprise Greece, ενώ υπάρχουν ειδικά φορολογικά και άλλα κίνητρα που προσφέρονται βάσει του εθνικού αναπτυξιακού νόμου».

Ο κ. Γιαννόπουλος κάλεσε επίσης τους υποψήφιους επενδυτές να ενημερωθούν για το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών έργων που διαθέτει η Enterprise Greece, από επενδύσεις σε αναξιοποίητες περιοχές έως υπάρχοντα έργα που αναζητούν επενδυτές, και να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της MIPIM, η Enterprise Greece δρομολόγησε ενέργειες προβολής και προώθησης του εθνικού περιπτέρου, όπως τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου στρογγυλής τραπέζης, (breakfast roundtable) με την υποστήριξη της Deloitte, στην οποία παρευρέθηκαν σημαντικές εταιρίες του κλάδου ακινήτων από τον εγχώριο και διεθνή χώρο.

Επίσης διοργάνωσε εκδήλωσης δικτύωσης, μέσω της οποίας δόθηκε η ευκαιρία στους Έλληνες εκθέτες να καλλιεργήσουν συνεργασίες, να ενημερωθούν για τις τάσεις του κλάδου, να επωφεληθούν από νέες ιδέες και να γνωρίσουν εταιρείες άλλων χωρών με μεγάλη επιρροή, ενώ την Τετάρτη 15 Μαρτίου φιλοξένησε, με τη στήριξη της PropertyEU, συζήτηση πάνελ, στην οποία συμμετείχαν επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα