Σε περιορισμό των δαπανών τους προσανατολίζονται τα «χοντρά» πορτοφόλια, επιλέγοντας να ξοδεύουν λιγότερα στα ταξίδια τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Θέλουν να πληρώνουν το πολύ 500 δολάρια για κάθε διανυκτέρευση, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του MLIV Pulse με 465 ερωτηθέντες, εκ των οποίων οι μισοί προέρχονται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και περίπου το ένα τέταρτο από την Ευρώπη.

Επαγγελματικά ταξίδια: Η λίστα με τις 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο [γράφημα]

Επιφυλακτικότητα λόγω αυξημένης τιμολόγησης

Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών ή και έκφραση του παραπόνου ότι η αυξημένη τιμολόγηση δεν συνοδεύτηκε από ανάλογη αναβάθμιση στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε μια από τις περιόδους κλειδιά για κρατήσεις ταξιδιών. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι οι μήνες που οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να οριστικοποιούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Περίπου το 69% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ο μέγιστος προϋπολογισμός τους ανά διανυκτέρευση σε δωμάτιο ξενοδοχείου ήταν 500 δολάρια, ενώ το 24% ήταν πρόθυμο να ξοδέψει έως και 1.000 δολάρια. Το 5% θέτει το όριο στα 2.000 και το 2% συνεχίζει να ξοδεύει πάνω από 3.000 ανά διανυκτέρευση.

Πάνω από 500 δολάρια τα πεντάστερα ξενοδοχεία

Μπορεί τα 500 έως 1.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση για ένα δωμάτιο να ακούγονται πολλά, αλλά αυτό το εύρος βγάζει από την εξίσωση τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία στις περισσότερες μεγάλες αγορές, πόσο μάλλον τις σουίτες και τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Google, οι μέσες τιμές για ξενοδοχεία πέντε αστέρων στη Νέα Υόρκη είναι 523 έως 999 δολάρια ανά διανυκτέρευση τον Απρίλιο και τον Μάιο. Στο Παρίσι αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος και κυμαίνεται από 707 έως 1.382 δολάρια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι αεροπορικές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν περισσότερους «σφιχτοχέρηδες» καταναλωτές αυτό το καλοκαίρι.

Η άνοδος του πληθωρισμού, οι αυξημένες δόσεις στεγαστικών δανείων και η «χαλάρωση» της αγοράς εργασίας, ειδικά σε τομείς υψηλού εισοδήματος όπως η τεχνολογία, θα μπορούσαν να κάνουν τους τουρίστες να περιορίσουν περαιτέρω τις δαπάνες τους.

Τέλος στην άνοδο των επαγγελματικών ταξιδιών

Μια άλλη τάση που καταρρίπτεται από τα ευρήματα της έρευνας είναι η συνεχής ανάπτυξη των ταξιδιών «αναψυχής», κατά την οποία οι ταξιδιώτες τοποθετούν τις ημέρες των διακοπών τους  μαζί με ένα ταξίδι εργασίας για να απολαύσουν τον επαγγελματικό τους προορισμό στον ελεύθερο χρόνο τους.

Μια πτυχή των ταξιδιών που παρέμεινε αμετάβλητη από το 2019 είναι το συναίσθημα των καταναλωτών για τους μεγάλους αεροπορικούς κόμβους. Όταν ρωτήθηκαν ποιο αεροδρόμιο φοβούνται περισσότερο, οι ερωτηθέντες απάντησαν το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης και το Heathrow του Λονδίνου, ακολουθούμενο από το Διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty.

Το MLIV Pulse είναι μια εβδομαδιαία έρευνα των αναγνωστών του Bloomberg News στο διαδίκτυο, που διεξάγεται από την ομάδα Markets Live του Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή