Στη δίνη των πλειστηριασμών περιέρχονται ξανά τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Νίκα.

Ο αρχικός πλειστηριασμός που έγινε στις 11 Ιανουαρίου του 2023 κατέληξε άγονος.

Έτσι ,για σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου βγαίνουν σε πλειστηριασμό περίπου 328 πίνακες, γνωστών και ανωνύμων καλλιτεχνών, με συνολική τιμή εκκίνησης 144.970 ευρώ κι επισπεδουσα την PQH.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους πίνακες

Οφειλέτες είναι ο Γιώργος Νίκας, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ του αλλαντοβιομήχανου και η Μαρία Νίκα, χήρα του εκλιπόντος ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¼ του ίδιου, όπως έχουν αποδεχθεί την κληρονομιά με το ευεργέτημα της απογραφής.

Οι πίνακες κατασχέθηκαν έναντι οφειλής 674.000 ευρώ προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ το ακριβότερο κομμάτι είναι πίνακας του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, «Ακροπόλη», λάδι σε καμβά, διαστάσεων, 64*90, που εκποιείται έναντι 30.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, ως αντιπρόσωπος του υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η κατάσχεση έγινε για απαίτηση που ανέρχεται στο ποσό των 674.759,84 ευρώ εντόκως από 30-11-2013.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.