Με νέες αποφάσεις που πήραν ΦΕΚ, καθορίστηκε το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων για τη βιομηχανική ντομάτα, των συμπύρηνων ροδάκινων προς χυμοποίηση, του ρυζιού, της κορινθιακής σταφίδας, των σπαραγγιών και των ζαχαρότευτλων.

Ενισχύσεις: Ποιες πληρωμές αναμένονται έως τις 10 Μαΐου

Ειδικότερα:

  • Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της βιομηχανικής ντομάτας, για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 805 ευρώ / εκτάριο (80,5 ευρώ/στρέμμα).
  • Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση, για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 205 ευρώ / εκτάριο (20,5 ευρώ/στρέμμα).
  • Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια του ρυζιού, για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 344,00 ευρώ / εκτάριο (34,4 ευρώ/στρέμμα).
  • Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της καλλιέργειας κορινθιακής σταφίδας, για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 561 ευρώ /εκτάριο (56,1 ευρώ/στρέμμα).
  • Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια των σπαραγγιών, για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 690,39 ευρώ / εκτάριο (69,039 ευρώ/στρέμμα).
  • Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των ζαχαροτεύτλων, για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 800,00 ευρώ / εκτάριο (80 ευρώ/στρέμμα).

Να σημειωθεί ότι έχουν καταβληθεί οι συνδεδεμένες στα μήλα, στους καρπούς με κέλυφος, στα  βρώσιμα όσπρια, στα σανοδοτικά και κτηνοτροφικά ψυχανθή, τον σκληρό σίτο, ενώ οι συνδεδεμένες για τη ζωική παραγωγή, σύμφωνα με ανακοινώσεις αναμένονται προς τα τέλη του Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών