Αίτηση για προστασία από το κεφάλαιο 11 της πτώχευσης κατέθεσε την Κυριακή η Bed Bath & Beyond, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να παραμείνει στη ζωή, και μπήκε στη διαδικασία εκκαθάρισης.

Bed Bath & Beyond: Στο χείλος της χρεoκοπίας

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού, η οποία έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1990 ως προορισμός αγορών για ζευγάρια που έκαναν λίστα γάμου και σχεδίαζαν να δημιουργήσουν οικογένεια, είδε τη ζήτηση να μειώνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς η στρατηγική της για την πώληση περισσότερων προϊόντων με το εμπορικό σήμα του καταστήματος απέτυχε.

Οι περσινές κινήσεις για την εγκατάλειψη αυτής της στρατηγικής και την εισαγωγή περισσότερων εθνικών εμπορικών σημάτων που αναγνωρίζουν οι αγοραστές δεν είχαν δείξει σημάδια επιτυχίας, με την εταιρεία να ανακοινώνει ζημίες ύψους περίπου 393 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την πτώση των πωλήσεων κατά 33% για το τρίμηνο που έληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Η αίτηση πτώχευσης

Η εταιρεία λιανικής πώλησης με έδρα το Union του New Jersey κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο της περιφέρειας του New Jersey, αναφέροντας τόσο τα εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις της στο εύρος μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση.

Αν και η εταιρεία λιανικής πώλησης έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του Κεφαλαίου 11 για να διεξάγει μια περιορισμένη διαδικασία πώλησης και μάρκετινγκ για ορισμένα ή όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα 360 καταστήματα Bed Bath & Beyond και τα 120 καταστήματα και οι ιστότοποι buybuy BABY θα παραμείνουν ανοιχτά και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες, καθώς ξεκινά τις προσπάθειες για να πραγματοποιήσει το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής.

Η πορεία προς την πτώχευση

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της, λίγους μήνες αφότου ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο 150 καταστημάτων.

Τον Φεβρουάριο, η δοκιμαζόμενη εταιρεία λιανικής πώλησης σχεδίαζε να αντλήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω της προσφοράς προνομιούχων μετοχών και δικαιωμάτων προαίρεσης για να αποφύγει την πτώχευση.

Η εταιρεία κατάφερε να αντλήσει 360 εκατ. δολάρια από τη σύνθετη συμφωνία βοηθώντας την να πληρώσει τις καθυστερήσεις δανείων και τις πληρωμές τόκων για τα senior notes.

Όμως η Bed Bath τερμάτισε τη συμφωνία στα τέλη Μαρτίου και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές αξίας 300 εκατ. δολαρίων, προειδοποιώντας ότι ίσως χρειαστεί να καταθέσει αίτηση πτώχευσης εάν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει τα κεφάλαια.

Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση, το καναδικό τμήμα της Bed Bath & Beyond έπαψε να λειτουργεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή