Ο όμιλος ειδών πολυτελείας Italian Design Brands, του οποίου οι καναπέδες κοστίζουν περισσότερα από 50.000 ευρώ, βρίσκεται σε αναζήτηση εξαγορών με την προσδοκία ότι η ζήτηση για εξαιρετικά ακριβά έπιπλα θα αυξηθεί, καθώς ετοιμάζεται να βγει στο χρηματιστήριο τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εταιρεία που περιλαμβάνει επωνυμίες, όπως οι κατασκευαστές καναπέδων πολυτελείας Meridiani και Gervasoni, η μάρκα φωτιστικών Davide Groppi και η κορυφαία εταιρεία κατασκευής κουζινών Cubo Design, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σκόπευε να προχωρήσει στην προγραμματισμένη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου παρά την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά.

Είδη πολυτελείας: Ποιοι γίνονται πλουσιότεροι από το πάρτι αγορών

Ιtalian Design Brands

Η IDB στοχεύει να διαθέσει τουλάχιστον το 25% του μετοχικού της κεφαλαίου πουλώντας υπάρχουσες μετοχές και εκδίδοντας νέες αξίας 70 εκατ. ευρώ.

Έχοντας πραγματοποιήσει 13 εξαγορές από την ίδρυσή της το 2015, σχεδιάζει επίσης νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιό της μετά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο, δήλωσε o διευθύνων  σύμβουλος Andrea Sasso.

Italian Design Brands

Τα περισσότερα από τα εμπορικά σήματα που έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα είναι οικογενειακές μεσαίες ιταλικές εταιρείες που συνέχισαν να διοικούνται από τους πρώην ιδιοκτήτες τους και «τίποτα δεν θα αλλάξει για αυτούς μετά την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο», πρόσθεσε.

Χρηματιστήριο του Μιλάνου

Υποστήριξ ακόμα ότι η εισαγωγή στο χρηματιστήριο αποτελεί καλή ιδέα παρά την αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία. «Αν έχετε μια καλή επιχειρηματική ιστορία, δεν έχει νόημα να φοβάστε από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», είπε ο Sasso. «Μετά από μια παγκόσμια πανδημία, έναν πόλεμο και τις πρόσφατες τραπεζικές κρίσεις, δεν μπορούμε να παγώσουμε τις κινήσεις μας υπό φόβους ότι η Κίνα μπορεί να εισβάλει στην Ταϊβάν», πρόσθεσε.

Η IDB, η οποία σημείωσε έσοδα 266 εκατ. ευρώ το 2022 στις 13 μάρκες της, εξάγει τα τρία τέταρτα των προϊόντων της. Ο όμιλος υποστηρίζεται από την ιταλική εταιρεία Private Equity Partners.

Η Sasso αναμένει ότι αγορές όπως η Κίνα, όπου ο όμιλος άνοιξε γραφείο τον Μάρτιο του 2020 στο αποκορύφωμα της πανδημίας Covid, θα ανακάμψουν ισχυρά φέτος μετά την χαλάρωση των μέτρων lockdown. «Η Βόρεια Αμερική είναι άλλο ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς», πρόσθεσε.

Italian Design Brands

Βιομηχανία 53 δισ.

Η βιομηχανία ειδών πολυτελείας είναι έτοιμη να βιώσει σταθερή ανάπτυξη για το υπόλοιπο της δεκαετίας με τη ζήτηση για προσωπικά είδη πολυτελείας, έπιπλα και εμπειρίες να αυξάνεται παρά τις οικονομικές αναταράξεις στις ΗΠΑ και την Ασία, σύμφωνα με μελέτη της ιταλικής ένωσης ειδών πολυτελείας Bain and Altagamma.

Η Meridiani, η οποία είναι η μεγαλύτερη μάρκα της IDB, παρουσίασε τη νέα της συλλογή στην ετήσια έκθεση του Μιλάνου την προηγούμενη εβδομάδα. Οι κατά παραγγελία καναπέδες  κυμαίνονται σε τιμές από 30.000 ευρώ  έως και πάνω από 50.000 ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η παγκόσμια αγορά επίπλων πολυτελείας και οικιακών ειδών είχε έσοδα 53 δισ. ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με μελέτη της Bain-Altagamma, με την άνοδο να οφείλεται «από τη μεγαλύτερη έμφαση που δίνουν οι καταναλωτές στη ζωή εντός του σπιτιού τους μετά από την πανδημία».

Το μερίδιο αγοράς της Ιταλίας παγκοσμίως είναι περίπου 25%, αλλά ο τομέας είναι κατακερματισμένος, διασπασμένος σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Υπάρχουν ατελείωτες επιχειρήσεις για να εξαγοράσουμε στον χώρο μας», κατέληξε ο Sasso.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής