Τις προβλέψεις της Wall Street ξεπέρασαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Coca-Cola, καθώς η ζήτηση για τα αναψυκτικά της παρέμεινε ανθεκτική παρά τις πολλαπλές αυξήσεις των τιμών λόγω υψηλότερου κόστους των πρώτων υλών και των μεταφορικών εξόδων.

Οι μέσες τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά 11% το πρώτο τρίμηνο, δήλωσε η εταιρεία, ενώ ο όγκος των μονάδων κιβωτίων αυξήθηκε κατά 3%.

Ινδία: Μεγιστάνας επαναλανσάρει τοπική Cola και κηρύσσει τον… πόλεμο σε Cola Cola και Pepsi

Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της Coca-Cola το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκε σε 30,7%, έναντι 32,5% ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι αυξήσεις των τιμών δεν βοήθησαν πλήρως να αντισταθμιστεί ο αντίκτυπος από τα υψηλότερα λειτουργικά έξοδα, την αύξηση των δαπανών μάρκετινγκ, τις επενδύσεις και το ισχυρότερο δολάριο.

Τα έσοδα της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν περίπου 5% στα 10,98 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 10,80 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 68 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 64 σεντς.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο περίπου 1% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Η άνοδος στις τιμές

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα αυξήσει περαιτέρω τις τιμές των αναψυκτικών το 2023 «σε όλο τον κόσμο» για να διαχειριστεί το υψηλό κόστος, αλλά η άνοδος των τιμών θα γινόταν με συγκρατημένο ρυθμό. Την ίδια περίοδο η ανταγωνίστρια PepsiCo σταμάτησε τις αυξήσεις των τιμών.

Παρόλα αυτά, η σχεδόν απόλυτη κυριαρχία της στην παγκόσμια αγορά ανθρακούχων ποτών μαζί με την PepsiCo είχε ως αποτέλεσμα η Coca-Cola να αυξήσει τις τιμές της με ελάχιστη ή καθόλου αντίδραση από τους καταναλωτές.

Οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών αύξησαν τις τιμές για να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών που προήλθε από τα προβλήματα  στην αλυσίδα εφοδιασμού που τροφοδοτήθηκαν από την πανδημία και επιδεινώθηκαν από την πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή