Αναβολή των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να εισηγηθούν στην Πολιτική Γραμματεία οι δύο βασικές τάσεις της πάλαι ποτέ προεδρικής πλειοψηφίας, «Κίνηση Μελών» και η ΡΕΝΕ. Και αντίστοιχη εισήγηση πρόκειται να γίνει προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του in χθες, Παρασκευή, μετά από περισσότερες από 5 ώρες συνεδρίαση – μέσω zoom – η «Κίνηση Μελών» αποφάσισε τελικά την αναβολή των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου. Στην διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχαν περίπου 50 στελέχη με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παππά, που εφέρετο μάλιστα μέχρι πρόσφατα ως πιθανός υποψήφιος πρόεδρος.

Πολάκης: Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Παρόμοια άποψη για την αναβολή των διαδικασιών έχει λάβει η ΡΕΝΕ, στην οποία ανήκει εκτός των άλλων και ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας – ήταν ο πρώτος που είχε καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου.

Αναμένονται αντιδράσεις στην Πολιτική Γραμματεία

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, όπου επισήμως θα κατατεθεί η σχετική πρόταση. Είναι προφανές ότι θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της τάσης «6+6» των Τζανακόπουλου – Ηλιόπουλου, όσο και από την πλευρά της «Ομπρέλας».

Και οι δύο αυτές τάσεις στηρίζουν την διαδικασία της σύγκλησης του Διαρκούς Συνεδρίου εντός του Αυγούστου και την εκλογή του νέου προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και εφόσον οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από δύο και χρειαστεί δεύτερη Κυριακή, τότε η τελική ψηφοφορία να γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αντιθέτως οι δύο τάσεις που θα εισηγηθούν τη Δευτέρα την αναβολή θεωρούν ως πιο «πρέπουσα» διαδικασία την σύγκλιση κανονικού συνεδρίου μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το οποίο θα απαντήσει στο ερώτημα «τι κόμμα θέλουμε» και το «πολιτικό διαταύτα» θα αναδείξει και τον πρόεδρο που θα εφαρμόσει την απόφαση του συνεδρίου.

Οι συσχετισμοί

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από έγκυρες πηγές του in την ερχόμενη Κυριακή – εφόσον πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – ο συσχετισμός υπέρ της αναβολής στην χειρότερη περίπτωση δεν θα είναι μικρότερος από 170 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και ίσως υπερβεί και τα 200 στην καλύτερη περίπτωση.

Ο λόγος της αναβολής τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι να εξυπηρετηθεί η ανάγκη της «συνομιλίας» με την κοινωνία – κάτι το οποίο έχουν υποστηρίξει όλες οι τάσεις.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα