Ενώπιον ενός ακόμη καλοκαιριού με ακραία κλιματικά φαινόμενα βρίσκεται η Ευρώπη, έναν χρόνο μετά την ακραία λειψυδρία που έπληξε πέρσι το μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου.

Καύσωνας «Κλέων»: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει στο «κόκκινο» – Δείτε live το φαινόμενο

Ακραία ζέστη αναμένεται να επικρατήσει σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες στη νότια Γερμανία και τις Άλπεις θα διατηρήσουν την πίεση στον Ρήνο.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τους 44C στην ισπανική Ανδαλουσία την Τετάρτη, γεγονός που ώθησε την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας να εκδώσει προειδοποίηση για «ακραίο κίνδυνο» στην περιοχή.

Ένας θερμικός θόλος που επεκτείνεται από τη Σαχάρα θα πλήξει επίσης την ιταλική χερσόνησο και τα Βαλκάνια, με θερμοκρασίες έως και 7C πάνω από το κανονικό επίπεδο τις επόμενες 10 ημέρες, σύμφωνα με την Maxar Technologies.

Ακραίες θερμοκρασίες

Οι ακραίες θερμοκρασίες θέτουν ξανά υπό πίεση τις υποδομές ενέργειας και μεταφορών. Άλλωστε στις αρχές Ιουλίου οι θερμοκρασίες σε παγκόσμιο επίπεδο κατέρριψαν ρεκόρ όλων των εποχών, απειλώντας την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων από την Κίνα έως το Τέξας, και ασκώντας μεγάλη πίεση σε υπερπολύτιμους φυσικούς πόρους όπως το νερό.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν στους 34C στη Φρανκφούρτη το Σάββατο, τουλάχιστον 5C πάνω από το μέσο όρο της εποχής, σύμφωνα με την εταιρεία προβλέψεων Maxar. Η ζέστη στη Ρώμη θα φτάσει τους 36,5C την Τρίτη, ενώ υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπονται για τη Σαρδηνία και τη Σικελία.

Στην Ελλάδα, την Πέμπτη 13/07 αναμένεται επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) στην Αθήνα, 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και 1 (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) στην Πάτρα.

Την Παρασκευή 14/07 αναμένουμε επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στην Πάτρα και 1 (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) στα Ιωάννινα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green