Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας, έχει συμβάλει στην διευκόλυνση των οικονομικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου με την πλειοψηφία των Ελλήνων, να χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη άνεση τα μέχρι πρότινος «πολύπλοκα» σε αυτούς διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί  δεν συνειδητοποιούν πλήρως τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

E-banking: Με ποιος τρόπο θα ασφαλίσετε τα χρήματα που έχετε στις τράπεζες

Την ίδια ώρα ωστόσο, δεν εμπιστεύονται τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρυπτονομίσματα, ενώ λόγω της ανάμνησης της «φούσκας» του χρηματιστηρίου, απορρίπτουν κατά μεγάλο ποσοστό τις επενδύσεις σε μετοχές θεωρώντας τες επικίνδυνες.

Εξοικειωμένοι με το eBanking

Οι Έλληνες, όλων των ηλικιών, φαίνεται να έχουν εξοικειωθεί με συστήματα όπως το eBanking, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας της Focus Bari με τίτλο «Πώς νιώθουν οι Έλληνες για τα οικονομικά τους;»

Περισσότερο εξοικειωμένοι εμφανίζονται οι άντρες (1 στους 2) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι σχετικά μικρότερο.

Ωστόσο, οι καταναλωτές ανησυχούν για τη διαδικτυακή απάτη, πιστεύοντας ότι κάποιος μπορεί εύκολα να γίνει θύμα στις μέρες μας εξ ου και ελέγχουν τακτικά τους λογαριασμούς τους για ύποπτες συναλλαγές και διαδικτυακές απάτες.

Η ασφάλεια και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων φαίνεται να είναι ένα μείζον ζήτημα που συνεχίζει να απασχολεί τους Έλληνες.

Πάντως 6 στους 10 χρησιμοποιούν τις τραπεζικές τους κάρτες για να κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου, φροντίζοντας να μην είναι δημόσια τα στοιχεία τους.

Ένας στους δύο Έλληνες δεν καταλαβαίνει τα κρυπτονομίσματα

Ένα ακόμα φαινόμενο που διχάζει τους Έλληνες είναι η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων και το κατά πόσο θα έπρεπε να επενδύσουν σε κάτι τόσο καινούργιο και να το συμπεριλάβουν στην καθημερινότητά τους.

Το βέβαιο είναι πως τα  κρυπτονομίσματα, είναι μια έννοια με την οποία οι Έλληνες δεν είναι ακόμα πλήρως εξοικειωμένοι, καθώς ένας στους δύο Έλληνες δεν τα καταλαβαίνει πλήρως.

Μάλιστα πολλοί δηλώνουν μπερδεμένοι και δύσπιστοι για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι κάτοικοι της Αττικής δηλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό άγνοια για τα κρυπτονομίσματα σε σχέση με τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι μισοί και Έλληνες θεωρούν την επένδυση σε μετοχές πολύ επικίνδυνη

Την ίδια στιγμή ούτε και σε μετοχές θέλουν να επενδύσουν αλλά για διαφορετικούς λόγους συγκριτικά με τα κρυπτονομίσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την πρόταση «Μου αρέσει να παίρνω ρίσκα στο χρηματιστήριο» συμφωνούν απολύτως μόλις το 14% των ερωτηθέντων.

Αν και οι περισσότεροι Έλληνες αναζητούν  κερδοφόρους τρόπους για να επενδύσουν τα χρήματά τους τα τυχόν ρίσκα που θα πρέπει να λάβουν στο περιβάλλον του χρηματιστηρίου τους αποτρέπουν να τοποθετηθούν σε μετοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους